Μέσες μέγιστες θερμοκρασίες αρχών Απριλίου


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) η περιοχή μας θα βρίσκεται υπό την επίδραση υψηλών πιέσεων με αποτέλεσμα την εξασθένηση των ανέμων. Μια μικροδιαταραχή στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα θα φέρει αρκετή συννεφιά, αλλά οι πιθανότητες βροχής είναι πολύ περιορισμένες. Το Σάββατο (10/3) αναμένεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια. Οι ΒΔ άνεμοι μόνο στα νοτιοανατολικά πελάγη θα φθάνουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Κυριακή (11/3) προβλέπεται γενικά καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, αλλά και τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Ν-ΝΔ με ένταση ως τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τη Δευτέρα (12/3) θα υπάρχει αρκετή συννεφιά στη χώρα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι Ν-ΝΔ άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση.

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις που αργότερα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.


9 σχόλια:

  1. Υψηλές πιέσεις, άνοδος θερμοκρασίας, άνοιξη που βρίσκεται ένα μήνα μπροστά...Τα σχόλια είναι περιττά, γι αυτό και..... λείπουν από τo post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα στην παρέα.
    Στον κήπο άνθισε η βερικοκιά και η ροδακινιά πριν προλάβω να τις κλαδέψω.
    Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στην Λακωνία και είδα ιβίσκο ολάνθιστο σε αυλή (ο δικός μου έχει ρίξει και τα φύλλα του), ανθισμένο γιασεμί (αρχές Μάρτη), μαργαρίτες και παπαρούνες. Τα φωτογράφισα ως τεκμήριο για τους φίλους που ασχολούνται με κηπουρική αλλά τους αρέσει όλα να γίνονται στον καιρό τους.
    Δυστυχώς τα σημάδια φέτος τρομάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρειαζόμεστε επειγόντως ένα διάστημα 20 - 30 ημερών με δροσερό καιρό μέχρι να μπει το καλοκαίρι. Δε μιλάω για χιονιάδες και στρωσίματα. Λίγη δροσιά, όπως σήμερα με τον μαϊστρο. Να έρθουμε κάπως στα ίσια μας. Παρατηρώ τους χάρτες καιρού και τις κάμερες της Σκανδιναβίας. Είναι μεσα στο χιόνι από αρχές Νοέμβρη ως σήμερα. Ενώ, αρκετές χρονιές μέσα στην τελευταία δεκαετία, το Ροβανιέμι είχε πρόβλημα επαρκούς χιονόστρωσης ακόμα και μέσα στα Χριστούγεννα. Εννοείται πως δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε Ροβανιέμι! Αλλά φέτος λες και πληρώνουμε το "τίμημα" για τον ακραίο και παρατεταμένο χειμώνα του ευρωπαϊκού βορρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστος Σιμούλης9 Μαρτίου 2018 στις 12:07 π.μ.

      Εγώ φέτος είδα - πριν δύο εβδομάδες - το Ράλλυ Σουηδίας (Ν. Σουηδία) πρώτη φορά με τόσο πολύ χιόνι.

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια, φίλε Γιώργο, είναι ότι και τα 2 δύσκολα γίνονται. Φέτος είναι η χρονιά της Δυτικής Ευρώπης. Χιόνισε πολύ καλά στην Αγγλία, χιόνισε 2 φορές τουλάχιστον στο Παρίσι, γενικά Κεντρική και Δυτική Ευρώπη είχαν χειμώνα φέτος. Αυτό συνεπάγεται το αντίθετο για εμάς. Εμείς πηγαίναμε από μήνα σε μήνα, λέγαμε δε μπορεί θα αλλάξει το μοτίβο έστω και πρόσκαιρα, ε, τρώμε κατακούτελα τώρα ένα Μάρτιο σαν Απρίλιο, κόντρα σε κάθε καιρική λογική μετά από έναν τόσο ήπιο χειμώνα. Το ζητούμενο πλέον είναι η δροσιά. Γιατί αν τα σπίτια ανεβάσουν θερμοκρασίες από τώρα, ζήτω που καήκαμε το καλοκαίρι. Είναι πρωτόγνωρο για μένα να μην παίρνει το καλοριφέρ αρχές Μαρτίου με τον θερμοστάτη στο 19, στην Κηφισιά. Άλλες χρονιές δούλευε στο φουλ το Μάρτιο και στο demi τον Απρίλιο. Τώρα κάνει πολύ καλό στην τσέπη μου, δεν αντιλέγω, αλλά τι θα γίνει από Ιούνιο μήνα αν πάει έτσι το πράγμα;

      Διαγραφή
    3. Το κρύο το πολύ πάντως το έφαγε η Σκανδιναβία, αν δούμε τη μέση απόκλιση του χειμώνα και όχι μεμονωμένους μήνες. Και κυρίως Σουηδία και Νορβηγία. Στη συνέχεια, Αγγλία, Ιβηρική και ...Μαρόκο. Η κεντρική Ευρώπη φαίνεται να είναι στα κανονικά, λίγο πάνω - λίγο κάτω:

      http://models.weatherbell.com/climate/ncep_cfsv2_360_t2anom_europe.png

      Διαγραφή
  4. Εκτός από θερμη άνοιξη και καλοκαίρι βλεπω κ θερμό επεισόδιο με τους δίπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μόνος πόλεμος για τον οποίο συζητάμε εδώ μέσα είναι ο πόλεμος των αερίων μαζών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και για τα μέτωπά του (ψυχρό, θερμό, συνεσφιγμένο).

      Διαγραφή
    2. Τον οποίο πόλεμο, εμείς, οι αφοσιωμένοι στρατιώτες του ψύχους, τον χάσαμε φέτος κατά κράτος.

      Διαγραφή