"Αστραφτοκούμουλους" στο Ρίο

7 σχόλια:

  1. Νεκτάριος Γιαννούλης: άψογος, όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερό!
    Ακριβώς δεξιότερα της "παλιοβούνας" όπως φαίνεται στη εικόνα,εκεί περνάω αρκετές μέρες του καλοκαιριού ησυχάζοντας από την πυκνοκατοικημένη τσιμεντούπολη.
    Σίγουρα θα ξανά δούμε σύντομα τέτοιες εικόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά πολύ εντυπωσιακό το βίντεο.Ευχαριστούμε τον Νεκτάριο και τον δάσκαλο που το ανέβασε.Φώτη η "παλαιοβουνα"που αναφέρεσαι είναι απο την μερια του Ριου ή του Αντιρρίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από την πλευρά του Αντιρρίου Χριστόδουλε.
      Όπως κοιτάζει η κάμερα από το Ρίο ακριβώς απέναντι το απότομο κ ψηλό βουνό που δέχεται συνήθως εκατοντάδες ηλεκτρικές εκκενώσεις σε κακοκαιρίες κ από το οποίο βουνό περνάει κ η παλαιά Εθνική οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων.

      Διαγραφή
  4. Καλά θυμάμαι,γιατι το συγκεκριμένο σημείο μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση,καθώς πολλές φορές περνώντας από εκεί(χειμώνα και καλοκαίρι)με είχε πιάσει κακοκαιρια και όπως λες είχα δεχτεί πολλές ηλεκτρικές εκκενώσεις που μου είχε προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα και μάλιστα μια φορά αναγκάστηκα να σταματήσω σχεδόν πανω στον δρόμο.Ισως να το έχει και το όνομα "παλαιοβουνα"μιας και η ψηλότερη κορυφή του Ελικώνα(1748 μετρα) λέγεται ετσι και από την μεριά που "βλέπει"Προς τον Κορινθιακό,κατεβάζει τέτοιους πλάγιους σφοδρους ανέμους,που την 10ετια του'80,είχε γυρίσει ένα λεωφορείο που μετέφερε εργάτες σε εργοστάσιο στην Θήβα.Σ'ευχαριστω πολύ Φώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Χριστόδουλε νομίζω ότι οι ονομασίες που βαφτίζονται κάποια βουνά σίγουρα έχουν να κάνουν κ λόγω της μορφολογίας του εκάστοτε βουνού κ των επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρουν στον άνθρωπο όπως ανέφερες κ εσύ με την κορυφή του Ελικώνα.
      Να τονίσω δε ότι ανάμεσα από την "παλιοβούνα" κ το Όρος "βαρασοβα" του κρυονερίου(Είναι το βραχώδες βουνό που φαίνεται αριστερά του βίντεο "βουτηγμένο κ αυτό μέσα στη θάλασσα)παρατηρούνται όλο το χρόνο οταν έχουμε κακοκαιρίες συνήθως τα πιο έντονα φαινόμενα(κεραυνοί,χαλάζι,άνεμοι)κ πολύ μεγάλες ραγδαιραγδαιότητες βροχής(Εάν υπήρχε σταθμός στην περιοχή θα έσπαγαν τα βροχόμετρα στο νομό πιστεύω).Να σαι καλά κ εσύ.

      Διαγραφή