Τυπικό Σαββατοκύριακο Ιουνίου με βοριαδάκι στα ανατολικά και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ηπειρωτικά


Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα οι Β-ΒΑ άνεμοι να διατηρηθούν και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ (Αιγαίο). Σε ότι, αφορά τους απογευματινούς όμβρους και τις καταιγίδες, οι συνθήκες ευνοούν την εκδήλωσή τους κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 33 βαθμούς. Την Κυριακή (3/6) τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη νέα εβδομάδα τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ασθενείς άνεμοι και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2-6-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στην Ήπειρο και τη Δ. Στερεά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανοί τοπικοί όμβροι το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.

16 σχόλια:

  1. Καλό μήνα σε σας κ σε όλους τους φίλους του μπλογκ,μετα από μία εβδομάδα ,το πρώτο μεσημέρι σήμερα που βγαίνεις από τη θάλασσα κ δεν κρυωνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα και καλό - μακάρι να είναι και δροσερό - καλοκαίρι. Πότε ήταν 1η Γενάρη, που γράφαμε με βότσαλα "2018" στην αχανή παραλία Πέρανι στη Σαλαμίνα, πότε έφτασε η 1η του Ιούνη. Και λες και το καλοκαίρι ήθελε να κάνει αισθητή την παρουσία του με το καλημέρα και παρά το βοριαδάκι, που παραμένει σταθερά στα 5-6 beaufort στο Θυμάρι, σήμερα τσίμπησε λίγο η θερμοκρασία. Το ίδιο και η βιομηχανική δραστηριότητα στην Ελλάδα με αυξήσεις σε νέες παραγγελίες και στην παραγωγή, που οδήγησαν και σε περισσότερες προσλήψεις από τις εταιρίες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Reuters.

    Συγκεκριμένα, ο δείκτης για τη μεταποίηση, η οποία αντιστοιχεί στο 10% της ελληνικής οικονομίας, αυξήθηκε σε 54,2 τον Μάιο, από 52,9 τον Απρίλιο του 2018. Αρκετοί θεωρούν την ανάκαμψη του τομέα της μεταποίησης στην Ελλάδα ως ένα σημαντικό ορόσημο, με την παραγωγή να αυξάνεται σε μηνιαία βάση τον τελευταίο χρόνο. Η αύξηση της παραγωγής συμπαρέσυρε ανοδικά και τις παραγγελίες, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό. Και η μεγέθυνση των εξαγωγών κατέγραψε υψηλό τριμήνου τον Μάιο του 2018. Οι ρυθμοί ανάπτυξης στην παραγωγή, οι νέες παραγγελίες και η απασχόληση κινήθηκαν ανοδικά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά ο δρόμος για την ανάκαμψη είναι ακόμα μακρύς.

    Η Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση χρέους από το 2009 και ελπίζει να βγει από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη ανεργία (20,8%) στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου 2018. Οι επιχειρήσεις στον κλάδο της μεταποίησης συνέχισαν να προσλαμβάνουν εργάτες τον Μάιο του 2018, χάρη στην υψηλότερη παραγωγή, ωστόσο, ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας ήταν λίγο χαμηλότερος από το ρεκόρ του Μαρτίου 2018. Οι πληθωριστικές πιέσεις εντάθηκαν τον Μάιο του 2018, καθώς τόσο το κόστος των εισαγωγών, όσο και οι τιμές των εξαγωγών αυξήθηκαν σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018. Συγκεκριμένα, οι εταιρίες ανέφεραν υψηλότερα κόστη για πρώτες ύλες, όπως τα μέταλλα και το πετρέλαιο.
    https://www.reuters.com/article/us-greece-economy-pmi/greek-manufacturing-growth-accelerates-in-may-job-growth-near-record-idUSKCN1IX3XY?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόλο που ο αέρας ήταν χαλαρά γύρω στα 5 μποφόρ εχθές ήταν η πρώτη ημέρα που καταλάβαμε λίγο ζέστη.Βέβαια το βράδυ έπεσε αισθητά η θερμοκρασία κοντά στους 17 βαθμούς και τώρα το πρωΐ στις 6 που κατέβηκα στα κτήματα είχε 14.Πολύ καλά.Εφτά σκατζοχαιρακια βρήκα .να πίνουν νερό σε ένα κουβαδακι που έχω για να πίνει νερό ή σκύλα μου(Βλέπεις Χρήστο ακουσα την συμβουλή σου).Εκτός από τα γεράκια που από το ξημέρωμα πετάνε από πάνω μου,σήμερα έχω παρέα και ένα κοπάδι κοράκια(10-12 ατομα)που από το πρωΐ όλο φωνή και φασαρία είναι.Θυμάμαι τον πατέρα μου που έλεγε ότι όταν κράζουν δυνατά τα κοράκια έρχεται ζέστη.Για να δούμε λοιπόν.ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα συνεργείο του Σταρ έκανε ρεπορτάζ σήμερα για τα αμάξια που σπάνε στο Θυμάρι στην ακρογιαλιά. Ήμουν κι εγώ εκεί κοντά, μαζεύοντας σκουπίδια, αλλά δεν πρέπει να με τράβηξαν σε κάνα πλάνο, για να ευαισθητοποιηθεί κι άλλος κόσμος και να μαζεύουν όλοι μαζί τα πλαστικά. Χαμένος πάει ο κόπος μας τελικά.

    Τι να πουν, όμως, και οι Παλαιστίνιοι για τον αγώνα τους που τόσα χρόνια δεν δικαιώνεται. Και το τελευταίο θύμα στη Γάζα ήταν μία 21χρονη νοσοκόμα που πυροβόλησαν και σκότωσαν Ισραηλινοί στρατιώτες, παρά το γεγονός ότι πήγαινε με τα χέρια ψηλά προς τον συνοριακό φράχτη για να βοηθήσει έναν τραυματία, όπως μεταδίδει το Reuters. Με τον θάνατό της ανέρχονται πλέον σε 19 οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί από τις 30 Μαρτίου, οπότε και άρχισαν οι διαδηλώσεις στη Γάζα.

    Εκτός από την άτυχη νοσοκόμα, τραυματίστηκαν άλλοι 100 Παλαιστίνιοι από τα πυρά των Ισραηλινών, που υποστηρίζουν ότι έριχναν μόνο σε όσους συνιστούσαν απειλή, προσθέτοντας ότι αναγκάστηκαν να διαλύσουν χιλιάδες ταραχοποιούς σε πέντε διαφορετικά σημεία και έκαναν λόγο και για χειροβομβίδα που έριξε Παλαιστίνιος. Οι Ισραηλινοί, που δεν έχουν θύματα από τις συνοριακές συγκρούσεις, επικρίνονται από τη διεθνή κοινότητα για τους φόνους που διαπράττουν και μπορεί η συμμετοχή στη διαδήλωση της Παρασκευής να ήταν μειωμένη, αλλά οι Παλαιστίνιοι θα είναι πάλι πάρα πολλοί την επόμενη εβδομάδα, που είναι η επέτειος από την κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας στον πόλεμο του 1967.

    Το Ισραήλ αποχώρησε από τη Γάζα το 2005, αλλά διατηρεί οικισμούς αλλού στα Κατεχόμενα και οι διαδηλώσεις έρχονται σε μία περίοδο που υπάρχει δυσαρέσκεια για τις προοπτικές ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ενώ έχουν κολλήσει και οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Η μητέρα της νοσοκόμας, που λεγόταν Ναζάρ κατέρρευσε όταν της πήραν τη ματωμένη φόρμα της. Στην τελευταία της ανάρτηση στο Facebook η Ναζάρ είχε γράψει "επιστρέφω και δεν υποχωρώ, ρίξτε μου σφαίρες, δεν φοβάμαι".
    https://www.reuters.com/article/us-israel-palestinians-protests/israeli-army-kills-palestinian-nurse-in-gaza-border-protest-medics-idUSKCN1IX5OA?il=0

    Μία πρωτότυπη διαδήλωση έγινε, εξάλλου, στο Σαν Φραντσίσκο, όπου καμιά 50αριά άτομα εμπόδισαν για μία ώρα τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους εργαζόμενους στην Google, το Facebook και το YouTube, όπως αναφέρει η Le Monde. Mεταξύ άλλων διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι η συγκέντρωση όλων αυτών των hi - tech εταιριών έχει εκτοξεύσει και τα ενοίκια στην περιοχή. Κι αυτό εξαιτίας της εγκατάστασης στην περιοχή υπαλλήλων που έχουν ετήσιες απολαβές πάνω από 100 χιλ. δολ. (86 χιλ. ευρώ), που έχει αυξήσει επίσης και τον αριθμό των αστέγων.

    Δυσαρέσκεια υπάρχει και για τα ηλεκτρικά σκούτερ, τα οποία τα νοικιάζουν start up εταιρίες χωρίς καμία εξουσιοδότηση για 1 δολάριο και έχουν κατακλύσει τους δρόμους, αλλά και τα πεζοδρόμια, ενοχλώντας τους περαστικούς. Η διαδήλωση έγινε σε μία από τις πιο πλούσιες συνοικίες του Σαν Φραντσίσκο. Εκεί που συναντιούνται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Από τη μία οι παλιά λαϊκή κοινωνία των Λατίνων, που είναι και η πλειοψηφία και από την άλλη οι νεοφερμένοι, που κερδίζουν έδαφος με τα εστιατόρια και τα μαγαζιά τους. Στα τέλη Απριλίου καμιά εκατοστή σκηνές στις οποίες έμεναν άστεγοι, απομακρύνθηκαν από τις δημοτικές αρχές.

    "Καθαρίστε τις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, όχι τις σκηνές" έγραφε ένα από τα πανό στη διαδήλωση. Από το τέλος του 2013 ως την άνοιξη του 2014 γίνονταν πολλές διαδηλώσεις, αλλά σταδικά εκφυλίστηκαν. Αυτό το νέο κύμα διαδηλώσεων έρχεται λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, καθώς ένας υποψήφιος έχει σχέσεις με προσωπικότητες από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας και δέχεται συχνά επιθέσεις για αυτό.
    https://www.lemonde.fr/economie/article/2018/06/02/manifestations-anti-tech-a-san-francisco_5308658_3234.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταιγίδες εκδηλώθηκαν πριν απο λίγο ανατολικά του χωριού μου στα σύνορά δηλ. των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λαρίσης,αυτές είχαν μεταξύ των άλλων και άσπρες στήλες χαλαζιου.Στο χωριό μου χάρισαν μόνο το θέαμα,τον δυνατό ΒΑο άνεμο με έντονη τη μυρωδιά της βροχής,που αυτήν την ώρα είναι και ψυχρός αποδηκνειωντας έτσι το χαλάζι που έριξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μάιος μπορεί να μας έβρεξε, μπορεί να μας δρόσισε, μπορεί να άλλαξε το "κλίμα" που έφτιαξαν οι "καλοκαιρινοί" Μάρτιος και Απρίλιος, παρ΄όλα αυτά φαίνεται όμως οτι, σε σχέση με την κλιματολογία, ήταν ένας ακόμα μήνας θερμότερος του του μ.ο. της 30ετίας:

    http://models.weatherbell.com/climate/ncep_cfsv2_120_t2anom_europe.png

    Έχουμε φτάσει πια στο σημείο να χαρακτηρίζουμε "δροσιά" μια ελαφρώς θερμότερη κατάσταση. Και για να μην μου καταλογίσει πάλι ο φίλος μου ο Σπανός ...καιρική γκρίνια, τον ευχαριστήθηκα τον Μάιο, πράγματι! Για τις δροσερές και βροχερές του
    μέρες και νύχτες. Όμως οι μέσες τιμές, οι αριθμοί, τα στοιχεία βάζουν τα πράγματα στις αντικειμενικά πραγματικές τους διαστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To θέμα είναι να μην πάει πάνω από 35 βαθμούς. Σήμερα είχε ζέστη, κι έτσι έφτασε η Κυριακή που γέμισε η αγαπημένη μου βραχώδης ακτή. Και συνολικά χιλιάδες λουόμενοι ήταν στη δαντελένια ακρογιαλιά, ενώ στον βυθό ανάμεσα στα μελανούρια, τις μουρμούρες, τους κακαρέλους, τους σαργούς, τους κέφαλους, τη δράκαινα, την αθερίνα, τις καλόγριες και τα γαϊτανούρια, απαθανάτισα ένα γουρουνόψαρο. Συγγενικό είδος του βαλιστή, ενός τροπικού είδους.

      Αλλά μιας και ο λόγος για τροπικές θάλασσες στην Ταϊλάνδη μία φάλαινα πέθανε, καθώς είχε καταπιεί 80 πλαστικές σακούλες, συνολικού βάρους 8 κιλών. Κάποιοι χρησιμοποίησαν ακόμα και σημαδούρες για να κρατήσουν στην επιφάνεια τη φάλαινα - πιλότο, η οποία έκανε εμετό πέντε σακούλες κατά τις προσπάθειες διάσωσής της. Τελικά, όμως, πέθανε γιατί οι σακούλες είχαν καταστήσει αδύνατο την κατάποση οποιασδήποτε τροφής.

      "Αν έχεις 80 πλαστικές σακούλες στο στομάχι σου, πεθαίνεις" δήλωσε σχετικά ένας θαλάσσιος βιολόγος. Κάθε χρόνο πεθαίνουν 300 θαλάσσια ζώα, ανάμεσά τους φάλαινες - πιλότοι, δελφίνια και χελώνες στην Ταϊλάνδη που είναι μία από τις πρώτες χώρες στη χρήση πλαστικής σακούλας. Ο θάνατος της φάλαινας προκάλεσε θυμό σε κατοίκους της Ταϊλάνδης και ένας έγραψε στο Twitter ότι "το ζώο δεν έκανε τίποτα κακό, αλλά υπέστη τις συνέπειες των ανθρώπινων πράξεων". Γιατί ο άνθρωπος αν και είναι ικανός για το καλύτερο, κάνει συνήθως το χειρότερο.
      https://www.theguardian.com/environment/2018/jun/03/whale-dies-from-eating-more-than-80-plastic-bags

      Μνημόνιο έχουν, εξάλλου, και στην Ιορδανία, όπου η αύξηση της φορολογίας και τα μέτρα λιτότητας προκάλεσαν τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών για τρίτη σερί νύχτα, όπως μεταδίδει το BBC. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ενάντια στους διαδηλωτές, που υποστηρίζουν ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που στηρίζει το ΔΝΤ, θα πλήξει τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη. Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούσαν, μάλιστα, από τον βασιλιά Αμπντουλάχ να αποπέμψει τον πρωθυπουργό Μούλκι, ενώ διαδηλώσεις έγιναν εκτός από την πρωτεύουσα Αμάν και σε επαρχιακές πόλεις και στη Μαάν σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία.

      Με παρέμβαση του βασιλιά πάγωσε μία αύξηση στην τιμή της βενζίνης, ενώ οι Ιορδανοί που βλέπουν αυξήσεις δυσανάλογες με τους μισθούς τους, φοβούνται ότι το νομοσχέδιο θα επιδεινώσει το βιοτικό τους επίπεδο. Ο βασιλιάς ζήτησε μία συμφωνία ότι δεν θα επιβαρυνθεί ο μέσος Ιορδανός, ενώ προσπαθεί να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. Ο πρωθυπουργός δεν αποσύρει, ωστόσο, το επίμαχο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι το κοινοβούλιο θα αποφασίσει αν θα το περάσει ή, όχι, ενώ υπόσχεται ότι θα πληρώσουν περισσότερο όσοι έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα και οι μεταρρυθμίσεις θα κρατήσουν μέχρι τα μέσα του 2019. Πάντως, οι φόροι επί των πωλήσεων αυξήθηκαν μέσα στο 2018 και καταργήθηκαν οι επιδοτήσεις για το ψωμί, ενώ ο βασιλιάς θεωρεί πως οι πόλεμοι σε Ιράκ και Συρία επιδείνωσαν την οικονομική κατάσταση στην Ιορδανία.
      http://www.bbc.com/news/world-middle-east-44345136
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    2. Γιώργο αν κ έχω σταματήσει απο εδώ κ πέρα(μέχρι κ τέλος Αυγούστου περίπου)να κοιτάζω με τόσο ζήλο τα μετεωρολογικά στοιχεία-προγνωστικά αν θυμάσαι πριν μέρες αυτό είπα κ εγώ.
      Ενώ όλοι λέγανε ότι ο Μάιος ήταν διαφορετικός εγώ είπα ότι σαν σύνολο μία απο τα ίδια σχεδόν θα βγεί με τα χειρότερα να έρχονται!
      Προσωπικά πάντως εδώ στα παράκτια της Ναυπάκτου που βρίσκομαι η χθεσινή ημέρα θα έλεγα ότι ήταν η πιο ζεστή της τελευταίας 10ετίας για 2 Ιουνίου!
      Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα.Δε βαριέσε,υπομονή.

      Διαγραφή
    3. Φώτη, το GFS είδε τον καύσωνα της ερχόμενης εβδομάδας εδώ και μέρες. Αυτή τη στιγμή Ευρωπαϊκό και GEM δείχνουν τα ήπια σενάρια για τις θερμοκρασίες που περιμένουμε, ενώ ο τζίφος (αλλά και το περιοχικό BOLAM του Αστεροσκοπείου) υπερθεματίζουν, με χαλαρά 40άρια στα ηπειρωτικά της κεντρικής Ελλάδας και 38άρια στην Αττική. Παράλληλα, το εποχικό CFS αρχίζει να τα γυρίζει για τον ήπιο Ιούνιο που αρχικά έδειχνε. Όλα αυτά εναρμονίζονται με τη φράση σου "τα χειρότερα έρχονται". Και μιλάμε πάντα για μηνιαίες αποκλίσεις, όχι για απόλυτες τιμές, αφού, καλοκαίρι μπήκε, ζέστες θα κάνει.

      Διαγραφή
    4. Σωστά.
      Συν του ότι τα μοντέλα στις θερμές εισβολές πέφτουν εκνευριστικά πάντα μέσα ενώ στις ψυχρές παίρνουν βραβείο κολοτούμπας!
      Ας μη γελιόμαστε,τα καλοκαίρια πιά δεν είναι όπως παλιά.

      Διαγραφή
  7. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΝΩΤΩΝ ΚΑΥΣΩΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΜΑΤΩΝ .... ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βραδινή καλοκαιρινή καταιγίδα...ότι καλύτερο!!Τρία τέταρτα δυνατής βροχής στο χωριό μου,το πρώτο δεκάλεπτο με δυνατό αέρα,και κεραυνοί δεν ξέρω και 'γω πόσους έριξε...η νύχτα γινόταν μέρα αυτό ήταν!! Σε άλλες περιοχές μπορεί να έκανε και χειρότερα δεν ξέρω...πάντως οι καταιγίδες αυτές ήρθαν απο Όλυμπο και Αντιχασια.Και το παράξενο...εδώ και 20λεπτά περίπου πετάει το αεροπλανάκι που ψεκάζει τα σύννεφα τώρα τα μεσάνυχτα γιατί άραγε??Πάντως πολύ το ευχαριστήθηκα,τώρα υπομονή ωπος λέει κι ο Φώτης...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντυπωσιακη η χθεσινοβραδινη καταιγιδα που ξεκινησε απο την Κεντρικη Μακεδονια και κατηφορισε μεχρι τον Ελικωνα της Βοιωτιας στις 1 τη νυχτα! Φαινονταν οι αναριθμητες αστραπες απο εδω Βορεια Πελοποννησο.

      Διαγραφή
  9. Δυστυχώς είχαμε δύο νεκρούς από κεραυνούς μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε στη συνέχεια έντονα καιρικά φαινόμενα, ούτε όσον αφορά τις ξαφνικές καταιγίδες, ούτε σε ό,τι έχει να κάνει με τις υψηλές θερμοκρασίες. Η λογική (και η στατιστική) λέει ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχει τους καύσωνες του περσινού - όπως και ο χειμώνας δεν ήταν ψυχρός σαν τον προηγούμενο - αλλά ο καιρός συχνά την ανατρέπει.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα,καλη εβδομάδα να έχουμε,ηρθε το καλοκαιράκι παίδες,ζεστες ας κάνει,παρατεταμενους καύσωνες μόνο,ας ελπίσουμε,οτι δεν θα έχουμε....θα δούμε,υγεια κ συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακριβώς όπως έγραψε ο φίλος ανώνυμος από βόρεια Πελοπόννησο η χθεσινοβραδινή καταιγίδα ήταν πολυ εντυπωσιακή Όσο αναφορά τις αστραπές και φυσικά οι πολύ όμορφες φωτογραφίες που τράβηξα το επιβεβαιώνουν.Δυστυχως όμως δεν έφθασαν σε εμας ,αλλα ούτε και στον Ελικώνα(Όπως είδα τις κάμερες που υπάρχουν σε Ζερικι,Κυριακι και Αρβανιτσα).Οπως είπε και ο Γιώργος και μου το είπαν και οι δικοί μου,στα Τρίκαλα έριξε πολύ ωραία βροχή.Σε εμάς το μόνο που ήρθε ήταν ένα πολύ ωραίο και αρκετά ψυχρό αερακι που κράτησε όλη νύχτα και μας χάρισε μια όμορφη δροσιά,σβήνοντας την ζεστή της ημέρας.Δυστυχως τα νέα που γράφουν κυρίως ο Γιώργος (Λαμερας)Και ο Φώτης για τις επερχόμενες ζέστες,επιβεβαιώνουν αυτό που "καταλαβαν"τα κοράκια και σας έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο μου.Αλάνθαστη η διαίσθηση όλων των ζώων και πτηνών.Καλο μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή