Χωρίς λόγια...


5 σχόλια:

  1. Στις πρόσφατες πλημμύρες, στήθηκε κάπου στη Μαγνησία ολόκληρη επιχείρηση της πυροσβεστικής για να διασωθούν τέσσερα άλογα που ήταν δεμένα και στέφθηκε με επιτυχία. Από τις φορές που οι άνθρωποι αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την ιταλική κυβέρνηση που απαγόρευσε τον κατάπλου στα λιμάνια της σε άλλο ένα πλοίο διάσωσης μεταναστών, το τρίτο αυτόν τον μήνα και μόλις λίγες ώρες μετά τη γεμάτη ένταση σύνοδο της ΕΕ για το μεταναστευτικό, όπως μεταδίδει το Reuters. O υπουργός Μεταφορών Danilo Torinelli δήλωσε ότι δέχτηκε σχετικό αίτημα από το υπουργείο Εσωτερικών, του οποίου προϊσταται ο ακροδεξιός Matteo Salvnini για να αρνηθεί στο ισπανικό πλοίο της ανθρωπιστικής οργάνωσης Proactiva Open Arms τον ελλιμενισμό στην Ιταλία, με αιτιολογία ότι συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια τάξη.

    Σε λιγότερο από ένα μήνα ο Salvini έχει υιοθετήσει μία νέα πολιτική και δεν επιτρέπει την είσοδο στα λιμάνια πλοίων ανθρωπιστικών οργανώσεων, που διασώζουν μετανάστες από τις βάρκες των διακινητών. Το Aquarius με 630 μετανάστες πήγε στην Ισπανία, το Lifeline με 230 ανθρώπους στη Μάλτα, ενώ στο Open Αrms δεν επέβαιναν πρόσφυγες. Την Παρασκευή επιτεύχθηκε μία δύσκολη συμφωνία για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ, την οποία χαιρέτισαν ο Ιταλός πρωθυπουργός Conte και ο Salvini. Παρόλα αυτά η συμφωνία δεν υποχρεώνει τα κράτη - μέλη να μοιραστούν το βάρος των διασωθέντων στη θάλασσα. Πάνω από 650 χιλιάδες μετανάστες έχουν φτάσει από το 2014 στην Ιταλία, που φιλοξενεί σήμερα 170 χιλιάδες, αλλά το 2018 οι αφίξεις από τη Λιβύη μειώθηκαν κατά 80%. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ το 2018 πέθαναν και 1.000 άνθρωποι στη Μεσόγειο.
    https://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-italy-openarms/italy-shuts-out-another-migrant-rescue-ship-idUSKBN1JQ015?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Νεφέλη στο πέρασμά της όντως προκάλεσε πολλά προβληματα σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως είχε προβλεφθεί άλλωστε.Με την υποχώρησή της όμως μας άφησε δύο εντυπωσιακές ημέρες χτές και σήμερα στην καρδιά του καλοκαιριού.Καιρός Φθηνοπωρινου Μαιστρου με ασταθειουλα κυρίως στα ορεινά.Ημέρες σκέτη ζωγραφιά στα τέλη του Ιούνη!Καιρός για βόλτα στο βουνό και όχι για παραλίες!Αν και υπάρχουν παραλίες που αισθάνεσαι ότι είσαι στο Μέτσοβο και όχι σκέτη παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περισσοτερο εχει σημασια το πως θα πεσουν τα νερα.Για παραδειγμα εδω στην Καρδιτσα η κακοκαιρια ΝΕΦΕΛΗ αν και εριξε νερα σε ποτιστικο στυλ(50μμ)δεν ηταν τιποτα το τρομερο.θα μπορουσε να ειχε ριξει πενταπλασιο ογκο υετου αλλα δεν θα δημιουργουνταν ιδιαιτερα προβληματα αν αυτοι οι μεγαλοι ογκοι νερου επεφταν σε ποτιστικο στυλ.μονο οταν αυτες οι ποσοτητες υετου πεφτουν στο στυλ καταιγιδας δημουργουν πολλα προβληματα.

      καρδιτσα

      Διαγραφή
  3. Τα ζωάκια απολαμβάνουν το νεράκι. Οι άνθρωποι, που τα κάνουν, ως συνήθως, μαντάρα, μπαζώνοντας και χτίζοντας όπου λάχει, εισπράττουν το τίμημα της ασυδοσίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν πας και χτιζεις πανω σε ρεματα,μπαζωνεις ποταμια λογικο ειναι με την παραμικρη καταιγιδα να πλημμυριζει ο τοπος σε αυτες τις περιοχες που το πολεοδομικο σχεδιο ειναι ανοργανωτο και οπως να΄ναι. Δεν γνωριζω αν γινεται να διορθωθει η κατασταση ή το κατα ποσο εστω μπορει σε καποιο βαθμο να βελτιωθει,αλλα απο την στιγμη που γινονται τετοια περιβαλλοντολογικα εγκληματα δεν νομιζω να η κατασταση να αντιμετωπιζεται 100%.

    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή