Αλλαγή του καιρού, πιο εμφανής στα βόρεια


Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στη Β. Ελλάδα. Με το πέρασμα του μετώπου αυτού από την περιοχή μας, οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε ΒΔ 4 με 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευή (18-20/7), γενικά, δεν προβλέπονται βροχές. Εξαίρεση ίσως αποτελέσει η Β-ΒΑ Ελλάδα, όπου τα απογεύματα είναι πιθανό να εκδηλώνονται τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες (ορεινά). Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 33 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 35 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο (21-22/7), οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
  
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-7-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στη Θεσσαλία και την ορεινή Στερεά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα,εδω κ μία ώρα έρχεται μία επίμονη συννεφια, από τα δυτικά,δεν βλέπω να γλιτώνουμε το μπουρινι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν και χθες ανέφερα τα κοινά σημεία του με τον Πελέ, από την άποψη ότι αμφότεροι σκόραραν στον τελικό και πρωταγωνίστησαν σε μουντιάλ ως έφηβοι, η αλήθεια είναι ότι ο Μ' Μπαπέ θυμίζει περισσότερο τον Αντετοκούνμπο. Όχι μόνο για την εκρηκτικότητα που έχουν στο παιχνίδι τους, αλλά γιατί έχουν σχεδόν πάντα ένα μεγάλο και αληθινό χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους. Χαμόγελα έχουν και όλοι οι Γάλλοι από χθες, αλλά το γεγονός ότι ξέφυγαν τόσο πολύ στους πανηγυρισμούς και δυστυχώς είχαμε δύο νεκρούς και τραυματισμούς, δείχνει ότι πρόκειται για άλλη μία (κατα)πιεσμένη κοινωνία από τη λιτότητα και την ανεργία. Οι πολιτικοί άδραξαν, βέβαια, την ευκαιρία με την κατάκτηση του μουντιάλ για να ταϊσουν τον κόσμο λίγο ακόμα σανό. Ιδού το update της Le Monde.

    "Mία μόνο λέξη χρησιμοποίησε ο Emmanuel Macron για να συγχαρεί την εθνική Γαλλίας για την κατάκτηση του μουντιάλ και αυτή ήταν "ευχαριστούμε", με τη Le Monde να επισημαίνει ότι την έγραψε με κεφαλαία στο Twitter. Kαι όπως ο Jacques Chirac το 1978 είχε φιλήσει στο κεφάλι τον Fabien Barthez, το ίδιο έκανε και ο Macron με τον 19χρονο Mbappe, σκόρερ ενός εκ των τεσσάρων τερμάτων της βραδιάς. Έναν παίκτη που ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire χαρακτήρισε "φαινόμενο", ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Benjamin Griveaux αποκάλεσε όλους τους παίκτες "γίγαντες". Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Mounir Mahjoubi είπε ακόμα περισσότερα: "Πρωταθλητές! Ζήτω οι μπλε! Ζήτω η Γαλλία! Didier βασιλιά".

    Ο πύργος του Άιφελ φωταγωγήθηκε το βράδυ της Κυριακής 15/7 στα χρώματα της Γαλλίας, μπλε άσπρο κόκκινο, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος Παρισιού Anne Hidalgo, που χαιρέτισε "μία ιστορική νίκη". Οι Οικολόγοι ανέφεραν ότι "η Γαλλία δεν έγινε για δεύτερη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια τυχαία, αλλά χρειάζεται και τύχη και αγωνιστικότητα, διότι το ένα δεν γίνεται χωρίς το άλλο". To φίλαθλο πνεύμα κυριάρχησε, πάντως, στη γαλλική εθνοσυνέλευση με τον Francois de Rugy να αποδίδει τα εύσημα και στην Κροατία, όπως έκανε και η Marine Le Pen που δήλωσε "πολύ περήφανη που η Γαλλία νίκησε την ψυχωμένη ομάδα των Κροατών".

    Ο Benoit Hamon έγραψε ότι "ακόμα και ο ρώσικος ουρανός κλαίει από χαρά, ενώ ο Olivier Faure σχολίασε ότι "'ένα παγκόσμιο κύπελλο το κατακτάει μία εθνική ομάδα, αλλά είναι και μία ολόκληρη χώρα που δείχνει τη διάθεση να γιορτάσει μαζί και να μοιραστεί την ιστορία". Ο Jean Luc Melenchon κάλεσε όλο τον κόσμο να γευτεί τη χαρά της νίκης, που είναι μεταδοτική "σαν ένα κύμα που μας κατακλύζει και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί και πιο γενναιόδωροι". Ο πρώην πρόεδρος Francois Hollande δήλωσε ότι "η ομάδα της Γαλλίας έδωσε ένα καλό παράδειγμα στη χώρα μας που αντιμετωπίζει δυσκολίες και διαιρέσεις, αλλά πρέπει να μείνει ενωμένη και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις σπάνιες στιγμές για να διασφαλίσουμε το πλεονέκτημα της συνοχής και να μην είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με μία γιορτή λίγων ημερών".

    Ο προκάτοχός στην προεδρία της Γαλλίας και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής Nicola Sarkozy δεν είχε "λόγια για να εκφράσει το συναίσθημα που δημιούργησε αυτή η ομάδα σε ένα ολόκληρο έθνος, μπράβο και ευχαριστούμε" έγραψε στο Twitter. "Μπράβο στους μπλε που παρουσίασαν με περηφάνια τη Γαλλία της διαφορετικότητας" ανέφερε από την πλευρά της και η υπουργός υπερπόντιων εδαφών Annick Girandin. O Thomas Lemar και ο Dmitry Payet κατάγονται από τη Γουαδελούπη και τη Ρεουνιόν, ενώ οκτώ από τους 23 παίκτες είναι από τα προάστια και από συνοικίες υποβαθμισμένες. Ο Μbappe για παράδειγμα είναι από το Saint Denis και ο πρόεδρος του διαμερίσματος Stephane Troussel ευχαρίστησε με τη σειρά του "μία ομάδα που είναι η εικόνα της γαλλικής κοινωνίας και αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα και το ταλέντο".
    https://www.lemonde.fr/politique/article/2018/07/15/pluie-d-hommages-des-politiques-pour-les-bleus-apres-leur-victoire-au-mondial_5331767_823448.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά λέμε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε υπερβολικοί. Αλλά οι Άγγλοι και οι Γάλλοι είναι τελικά πολύ χειρότεροι. Aφού οι πρώτοι έδωσαν προσωρινά το όνομα του Gareth Southgate σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο, έστω και για 48 ώρες, επειδή ο νεαρός προπονητής οδήγησε την Αγγλία στην καλύτερη εμφάνισή της σε μουντιάλ από το 1990, όπως αναφέρει ο Guardian. Μετά από μία σειρά αποτυχιών οι προσδοκίες ήταν χαμηλές για τον Southgate και τη νεανική και άπειρη ομάδα του, που κατέλαβε, όμως, την τέταρτη θέση, η οποία είναι και η καλύτερη σε μουντιάλ εκτός Αγγλίας. Ο Southgate απέσπασε τα εύσημα, επειδή εμπιστεύτηκε νέους παίκτες, δημιούργησε μία χαλαρή ατμόσφαιρα, που επέτρεψε στους παίκτες να αποδώσουν, αλλά και για τα γιλέκα του.

    H Theresa May τον επαίνεσε με τη σειρά της και θέλει να δεξιωθεί όλη την ομάδα. Ο γενικός διευθυντής του μετρό Mark Wlid είπε, εξάλλου, ότι "θέλαμε να δείξουμε την εκτίμησή μας στον Gareth και την ομάδα που ένωσαν τον κόσμο φέτος το καλοκαίρι, μετονομάζοντας τον σταθμό προς τιμήν του. Κάτι ανάλογο έγινε και στη Γαλλία, όπου μετά τη νίκη της με 4-2 επί της Κροατίας στον τελικό του μουντιάλ, άλλαξαν τα ονόματα έξι σταθμών του μετρό. Συμπεριλαμβανομένων των Notre Dame des Champs, που μετονομάστηκε σε Notre Didier Dechamps (δηλαδή, ο δικός μας Ντεσάμπ) και Charles de Gaulle - Etoile, που άλλαξε σε Οn a 2 etoiles (έχουμε δύο αστέρια - παγκόσμια κύπελλα). Ήμαρτον...
    https://www.theguardian.com/uk-news/2018/jul/16/tube-station-renamed-gareth-southgate-after-england-world-cup-run
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ενώ στην Αγγλία και τη Γαλλία απονέμουν τιμές, στη Ρωσία μοιράζουν φυλακές. Έτσι, δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε 15 μέρες φυλάκισης στα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot που διέκοψαν τον τελικό του μουντιάλ, όταν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας ψεύτικες στολές αστυνομικών, όπως μεταδίδει το Reuters. Στη Veronika Nikulshina, την Olga Pakhtusova, την Olga Kurachyova και τον Pyotr Verzilov απαγορεύτηκε επίσης η είσοδος σε αθλητικούς χώρους για τρία χρόνια. Η Kurachyova είπε ότι η πράξη τους, που έγινε η αιτία να διακοπεί ο αγώνας μόνο για λίγο, είχε στόχο να προωθήσει την ελευθερία έκφρασης και να καταδικάσει τις πολιτικές της FIFA, της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. "Είναι κρίμα που ενοχλήσαμε τους αθλητές, αλλά η FIFA εμπλέκεται σε άδικα παιχνίδια και έχει φιλικές σχέσεις με αρχηγούς κρατών, που χρησιμοποιούν καταστολή για να παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα" ανέφερε επίσης η Kurachyova στους δημοσιογράφους.

      Ο Verzilov πρόσθεσε ότι η εμφάνισή τους ήθελε να δείξει και πώς το κράτος μέσω της αστυνομίας εισβάλλει στις ζωές των ανθρώπων. Τρία από τα ιδρυτικά μέλη των Pussy Riot φυλακίστηκαν το 2012 για μία διαμαρτυρία κατά του Putin, που έκαναν μέσα σε μία εκκλησία και από τότε το συγκρότημα έγινε ένα σύμβολο της δράσης κατά του Κρεμλίνου. Ο Κροάτης αμυντικός Dejan Lovren, που έσπρωξε τον μοναδικό άνδρα των Pussy Riot όταν ο τελευταίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, είπε ότι το έκανε γιατί το παιχνίδι βρισκόταν σε ένα κρίσιμο σημείο για την ομάδα του. Το ματς, που κέρδισε η Γαλλία με 4-2, παρακολούθησαν ο Putin και οι πρόεδροι Γαλλίας και Κροατίας.
      https://www.reuters.com/article/us-soccer-worldcup-final-invasion-court/world-cup-final-pitch-invader-given-15-day-jail-term-idUSKBN1K6278?il=0
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή