Σαββατοκύριακο με σχετική ψύχρα και αισθητή την παρουσία των βοριάδων στο Αιγαίο

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Κύπρο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των βόρειων ανέμων κυρίως στα ανατολικά και νότια με μέγιστη ένταση τα 6 και πιθανώς στο Καρπάθιο τα 7 μποφόρ. Έτσι, το Σαββατοκύριακο θα είναι σχετικά κρύο με ήλιο σε αρκετές περιοχές και τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια (η πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα προσήνεμα είναι μικρή). Καλύτερος θα είναι ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, όπου δεν θα φυσάει και θα σημειωθούν οι υψηλότερες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Ωστόσο, τη νύχτα και το πρωί η ψύχρα θα είναι αισθητή κυρίως στα ΒΔ. Σε ότι αφορά τις επόμενες μέρες, από το μεσημέρι της Δευτέρας (24/11) και στη διάρκεια της Τρίτης (25/11) μια αποκομμένη ψυχρή αέρια μάζα που θα κινηθεί από την Β-ΒΑ Ευρώπη προς το Αιγαίο-Μικρά Ασία θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού κυρίως στην ανατολική Ελλάδα. Πέρα από τις βροχές και τις τοπικές χιονοπτώσεις (ορεινά και ίσως στα υψηλότερα ημιορεινά) που δεν θα κρατήσουν πολύ, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στα 8 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας. Την Τετάρτη (26/11) ο υετός θα εξασθενήσει και θα περιοριστεί στις προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και θα αρχίσει σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων από βορρά προς νότο. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή. Την Πέμπτη (27/11) ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση σε όλη τη χώρα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 και πρόσκαιρα κατά τόπους 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Στο Καρπάθιο οι ΒΔ άνεμοι είναι πιθανό να φθάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά 5  μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου