Ολοταχώς προς το Αιγαίο το χαμηλό

Βαρομετρικό χαμηλό κινείται από τη Ν. Αδριατική προς το Αιγαίο και στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες κυρίως την ανατολική Ελλάδα και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Χαλκιδική, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το Σάββατο (15/11) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη το καιρού θα είναι η επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Β. Αιγαίο) και η μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά. Οι βροχές σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας. Την Κυριακή (16/11) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Οι βοριάδες στα ανατολικά θα εξασθενήσουν, ενώ στα δυτικά θα αρχίσουν και πάλι να πνέουν νότιοι άνεμοι με ένταση ως τα 5 μποφόρ. Σε ότι αφορά τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η αυξημένη σχετική υγρασία, οι τοπικές ομίχλες το πρωί και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη βορειοδυτική Ελλάδα.   


Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες. Τη νύχτα βελτίωση. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βελτιωμένος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί κυρίως στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και το πρωί στις ανατολικότερες περιοχές καταιγίδες. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι στα δυτικά και βόρεια ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα Ν με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ Θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Βροχές πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Την Κυριακη οπου λετε οτι δεν προβλεπονται βροχες,ειναι σιγουρο?Ας πουμε για την δυτικη Ελλαδα?Δεν θα βρεξει εκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου (γιατί άγνωστε;) φίλε, θεωρώ λίγο υπερτιμημένο τον υετό που δίνουν οι προγνωστικοί χάρτες (κυρίως του ECMW) την Κυριακή στη Δ-ΒΔ Ελλάδα . Η γνώμη μου είναι ότι τα μοντέλα μπορούν να λένε και να ξελένε, αλλά οι μετεωρολόγοι δεν πρέπει να υιοθετούν άκριτα ό,τι βλέπουν. Πέρα από αυτό, υπάρχει στην πρόγνωση και η λέξη "γενικά" που μπήκε λόγω αυτών των αμφιβολιών.
      Δ. Ζιακόπουλος

      Διαγραφή