Υποχωρεί το κρύο

Η περιοχή μας άρχισε να επηρεάζεται από το συνδυασμό των χαμηλών πιέσεων στη δυτική Μεσόγειο με τις υψηλές πιέσεις στην Τουρκία με αποτέλεσμα τη σταδιακή επικράτηση Ν-ΝΑ ανέμων στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Με τους νοτιάδες, οι οποίοι στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ, αναμένεται βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας, αρχής γενομένης από τις δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι στη ΒΑ Ελλάδα το κρύο θα αργήσει να υποχωρήσει, καθώς εκεί οι άνεμοι θα παραμείνουν Α-ΒΑ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα αρχίσει με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες (νότια), αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Το Σαββατοκύριακο (29-30/11) ο καιρός γενικά θα είναι ήπιος με λίγες βροχές κυρίως στα βόρεια και το Α-ΒΑ Αιγαίο και μέγιστες θερμοκρασίες στα δυτικά και τα νότια γύρω στους 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα φθάνουν στο Ιόνιο τα 6 και στο Αιγαίο τα 5 μποφόρ. Με περισσότερες βροχές και ενισχυμένους ανέμους έρχεται ο Δεκέμβριος.


Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική και πιθανώς στη δυτική Μακεδονία. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές που πολύ γρήγορα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές που πολύ γρήγορα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα νότια. Βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με βροχές που πολύ γρήγορα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι Α 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου