Στον αστερισμό των νοτιάδων

Η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στη δυτική Μεσόγειο αλλάζει την ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ιταλία και τα Βαλκάνια, καθώς θα επικρατήσουν σταδιακά νότιοι άνεμοι με ότι αυτό συνεπάγεται για τη θερμοκρασία και τις άλλες μετεωρολογικές παραμέτρους. Το χαμηλό αυτό θα κινηθεί αρχικά Ν-ΝΑ προς τη Β. Αφρική και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς την περιοχή μας. Έτσι, από την Τετάρτη (5/11) ως το μεσημέρι της Παρασκευής (7/11), πέρα από τους Ν-ΝΑ ανέμους οι οποίοι στο Ιόνιο θα φθάνουν τα 8 μποφόρ, τα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας, οι τοπικές ομίχλες το πρωί και ίσως κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα της Παρασκευής και στη διάρκεια του Σαββάτου (8/11) αναμένεται επιδείνωση του καιρού στη χώρα με την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων. Την Κυριακή (9/11) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.


Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5-11-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Το πρωί στα νοτιοανατολικά ΒΔ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου