Ευμετάβλητος καιρός

Η χώρα αρχίζει να καλύπτεται από πεδίο υψηλών πιέσεων με αποτέλεσμα τη βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή (8/5) ένα χαμηλό που θα κινηθεί από την Τυνησία προς την Α. Μεσόγειο θα φέρει αρκετή συννεφιά στη χώρα και ίσως λίγες βροχές στις Ν-ΝΔ περιοχές. Στην κεντρική και κυρίως στη Β. Ελλάδα η απογευματινή αστάθεια θα συνεχιστεί. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Α-ΝΑ με ένταση το πολύ 6 μποφόρ (ΝΔ πελάγη) και η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (9-10/5) οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν στα Β-ΒΔ ορεινά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (11-12/5) προβλέπεται ζεστός και υγρός καιρός με αραιή συννεφιά που την Πέμπτη θα πυκνώσει και δεν αποκλείεται να βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν νότιοι με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7-5-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά.  Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα Β-ΒΔ..  Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου