Όμβροι και καταιγίδες Μαΐου: κέρδος το πότισμα, ζημιά οι καταστροφές

Η διάταξη των επιφανειακών βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στην κεντρική Μεσόγειο και τα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ευνοεί την επικράτηση βόρειων ανέμων στη χώρα με ένταση ως τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) μια ανώτερη ατμοσφαιρική διαταραχή θα ενισχύσει τη θερμική αστάθεια με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων στα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Την Πέμπτη (19/5) ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, αλλά το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (20-21/5) θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εξαιτίας ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα μας έλθει από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ με βασική ένταση 4 με 6 μποφόρ. Την Κυριακή (22/5) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Β-ΒΔ.    

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-5-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Χαλκιδική. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι B-BΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικοί όμβροι το μεσημέρι-απόγευμα. Πιθανή καταιγίδα.   Άνεμοι B 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι BΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου