Ανοιξιάτικη στροφή του καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ν. Ιόνιο κινείται Α-ΝΑ. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ένα ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως την κεντρική Ελλάδα. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας προβλέπονται στα ανατολικά και τα νότια και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι μόνο στα ανοιχτά του Ιονίου θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Το τριήμερο Τετάρτη - Παρασκευή (22-24/2) ο καιρός στη χώρα θα είναι ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της, αλλά και τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη την Παρασκευή 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο και οι μέγιστες τιμές της προς το τέλος του τριημέρου θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το Σάββατο (25/2), ένα ψυχρό μέτωπο που θα κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας θα προκαλέσει τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, αρχής γενομένης από τα ΒΔ. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ, αλλά από το  βράδυ και από τα ΒΔ θα αρχίσουν να στρέφονται σε Β-ΒΔ με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα καιρού θα περάσει η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα, αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετές αβεβαιότητες για τον καιρό αυτών των ημερών.  

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21-2-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές βροχές στη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 15 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα νότια. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στο Α. Αιγαίο και τη Δ. Κρήτη. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Κυριε Ζιακοπουλε μπορείτε να επιβεβαιώσετε αν τα 2μμ στα οποία μάλλον κλείνει η υετική επίδοση του Φλεβάρη για το Ηράκλειο της Κρήτης ειναι η ξηρότερη επίδοση πανευρωπαικά και ενας απο τους χειρότερους αν όχι ο χειρότερο Φλεβάρης των τελευταίων ετών για την Ανατολική Κρήτη? Με τεραστιες αποκλίσεις δυτικής και ανατολικής Κρήτης καθως στα Χανιά επεσαν το Φλεβάρη κατα μέσο όρο πάνω απο 100-150μμ. Σας ευχαριστώ. Ενα σχόλιο σας θα ήταν πολύτιμο καθώς, ο κόσμος έβαλε λιπάσματα στις περιοχές Ηρακλείου και Λασιθιου που ετσι οπως το παει ο καιρος θα διαλυθούν το φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή