Ως εδώ ήταν οι νοτιάδες

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τα Β. Βαλκάνια ως την Κρήτη κινείται ανατολικά. Ανατολικά κινείται και ένα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην Κεντρική Μεσόγειο. Με αυτή την ατμοσφαιρική κυκλοφορία το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη): τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια, οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Β-ΒΑ εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Πέμπτη (9/2) ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) είναι πιθανό να σημειωθούν στην ανατολική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι (Α-ΝΑ στο Ιόνιο και ΒΑ στο Αιγαίο) δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Την Παρασκευή και το Σάββατο (19-11/2) βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) αναμένονται στην κεντρική και κυρίως στη Ν. Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι κατά τόπους θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. 

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8-2-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) στη Θράκη. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στη Δ - ΝΔ Πελοπόννησο κυρίως το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Α. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου