Καιρός φθινοπώρου με λίγο από χειμώνα και άνοιξη

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και σταδιακά θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες και ενισχυμένους νοτιάδες. Τα χιόνια θα περιοριστούν στα  ορεινά. Πάντως, στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη), αναμένονται  και μεγάλες περίοδοι με βελτιωμένο καιρό στο διάστημα από το πέρασμα του ψυχρού μετώπου ως την άφιξη ενός νέου χαμηλού που θα κινηθεί από τη Ν. Ιταλία προς το Ν. Ιόνιο-Θάλασα Κυθήρων. Την Τετάρτη (8/2) τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα γίνουν σταδιακά Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Πέμπτη (9/2) προβλέπονται ασθενείς βροχές βασικά στις προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές και ψύχρα κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Την Παρασκευή (10/2) βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) αναμένονται κυρίως στην κεντρική και τη Ν-ΝΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και θα πέσει ακόμα λίγο η θερμοκρασία.  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Σαββατοκύριακο (11-12/2) και κυρίως οι πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας θα περάσουν με βοριάδες και κρύο. Όσο για τον υετό, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η εικόνα.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7-2-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΒΑ. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Ν 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Τοπικές βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου