Οι μόνοι που θα απουσιάσουν τις επόμενες ημέρες θα είναι οι ισχυροί άνεμοι


Οι υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου επεκτείνονται ανατολικά με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) οι βόρειοι άνεμοι να εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Αναφορικά με την απογευματινή αστάθεια, σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Την Πέμπτη (14/6) οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στη ΒΔ Ελλάδα. Από την Παρασκευή (15/6) ψυχρές αέριες μάζες θα αρχίσουν να μεταφέρονται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τη χώρα μας με αποτέλεσμα την εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και το Σαββατοκύριακο (16-17/6) σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση.
  
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-6-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στο Ν. Ιόνιο 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στην ορεινή Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Κλείδωσαν, λοιπόν, οι βροχές για το ΣΚ, ενώ βροχή από μέλισσες έκανε επίθεση στην Κολομβία σε προεκλογική συγκέντρωση του ακροδεξιού υποψήφιου Ivan Duque, που εξελίχθηκε σε φιάσκο, όπως αναφέρει ο Guardian. Eκατοντάδες άνθρωποι έγιναν μάρτυρες του παράξενου αυτού περιστατικού, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην προέδρου Alvaro Uribe, ο οποίος στηρίζει τον Duque. O Uribe επρόκειτο να μιλήσει στη συγκέντρωση, αλλά τελικά φυγαδεύτηκε, ενώ 15 άνθρωποι κατέληξαν στο νοσοκομείο από τα τσιμπήματα των μελισσών. Βίντεο στα social media έδειξαν πολλούς να τρέχουν για να σωθούν καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με τις φανέλες τους.

    Η επίθεση έγινε μία βδομάδα πριν τις επαναληπτικές εκλογές, στις οποίες ο Duque θα αντιμετωπίσει τον αριστερό και πρώην αντάρτη Gustavo Petro. Στις εκλογές διακυβεύεται μία ευάλωτη ειρηνευτική διαδικασία με τους πρώην αντάρτες Farc να στηρίζουν τη συμφωνία, αλλά τον συντηρητικό Duque να είναι αντίθετος σε αυτήν. Γερουσιαστής από το κόμμα του κατηγόρησε, μάλιστα, τον Petro ότι είναι πίσω από την επίθεση των μελισσών, γράφοντας στο Twitter για "βιοτρομοκρατία". Ο Petro του απάντησε ότι οι αφρικανικές μέλισσες είναι μαζί του, επειδή είναι εργάτριες. Κυκλοφόρησαν και εικόνες που δείχνουν το κεφάλι του Petro σε ένα σώμα μέλισσας και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι Farc κρύβονται πίσω από το περιστατικό. Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι η σκόνη που σήκωσε το ελικόπτερο με το οποίο κατέφθασε ο Uribe για τη συγκέντρωση, ερέθισε και αναστάτωσε τις μέλισσες που είχαν φωλιά εκεί κοντά.
    https://www.theguardian.com/world/2018/jun/11/colombia-bees-attack-rally-presidential-election

    Αλάνθαστο είναι τελικά το ένστικτο των ζώων; Εντάξει, πλάκα κάνω, αφού αριστεροί και δεξιοί την πάρτη τους κοιτάζουν όλοι τελικά. Κάτι που μπορεί να καταλάβει κανείς από τη συμπεριφορά των ανθρώπων στη θάλασσα. Όλοι θέλουν να πάρουν κάτι (ψάρια, χταπόδια, καβούρια) από τη μεγάλη της αγκαλιά. Αλλά ελάχιστοι της προσφέρουν κάτι (ουσιαστικά για δώρο στον εαυτό τους θα επρόκειτο) μαζεύοντας κανένα σκουπιδάκι από την ακρογιαλιά. Τουλάχιστον ο ωτορινολαρυγγολόγος έβγαλε off με πρόβλημα στο τύμπανο τον βετεράνο ψαροτουφεκά. Κι έτσι θα ησυχάσουν για λίγες μέρες τα αθώα πλάσματα της θάλασσας. Ο συγκεκριμένος κάνει ψαροτούφεκο το καλοκαίρι και τον χειμώνα κυνηγάει πουλιά με το τουφέκι. Σκέφτεστε τίποτα χειρότερο; Κι, όμως, υπάρχουν και χειρότερα, όπως οι τρεις πιτσιρικάδες ψαροτουφεκάδες που έριχναν στο ψαχνό σήμερα στο Θυμάρι. Έτσι, έκανα μία βουτιά με το κεφάλι από τα άσπρα βράχια για να τους διώξω τα ψάρια και γύρισα στην αγαπημένη μου ακτή με κόντρα τον βοριά. Φωτογραφίζοντας μεταξύ άλλων και μία σμέρνα, που μου την "πρόδωσε" μία πέρκα, αλλά δεν μου αποκαλύφθηκε ολόκληρη και έβγαλα μόνο την ουρά της. Μέτριες ήταν και οι άλλες υποβρύχιες λήψεις με έναν βασιλικό κάβουρα, μία λαβωμένη τσιπούρα, μερικές μουρμούρες, σάλπες, μελανούρια, κακαρέλους, σαργούς, γαϊτανούρια, καλόγριες, μία γλώσσα και μία μαυρολίτσα. Όσο για τη δράκαινα, παρά την κακή φήμη που τη συνοδεύει, σχεδόν πάντα θα επιλέξει τη διαφυγή και θα δαγκώσει μόνο αν δεν έχει άλλη επιλογή.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι βροχή δεν έκανε τον Απρίλη θα την κάνει τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ξεκλειδωσουν πάραυτα οι βροχές για το σκ!!!
    Προσωπική ευχή αλλά μάλλον δεν θα εισακουστώ.
    Δασκαλε και λοιποί καιρόφιλοι γίνετε λίγο πιο ξεκάθαροι, θα ναι κλειστος ο καιρος; δηλ. Θα έχει συννεφιά και βροχες καθ όλη τη δίαρκεια του σκ γενικευμένα μάλιστα ή θα εχουμε.μπουρίνια και μπορες πρόσκαιρες ανοιξιάτικου τύπου;
    Κωνσταντίνος από Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετα τις δροσερές ημέρες και αρκετά ψυχρές θα έλεγα νύχτες,ήρθε η σημερινή ημέρα για να καταλάβουμε λίγη καλοκαιρινή ζεστη,με τον αέρα (ΒΔ)όμως να είναι "σύμμαχος"μας και έτσι αυτή να είναι ανεκτή,καθώς έφθασε τους 32,8,σλλα με χαμηλή την σχετική υγρασία 27%.Αυτη την στιγμη έχει 20 βαθμούς με ένα ελαφρύ αεράκι που κάνει την αίσθηση της θερμοκρασίας χαμηλότερη.Εχθες το βράδυ η πλατεία ήταν σχεδόν άδεια(λόγω έντονης ψυχρας).Σήμερα όμως είναι γεμάτη κόσμο.Ελπίζω ότι θα είναι έτσι τα περισσότερα βραδιά,γιατί τώρα με το Μουντιάλ γεμιζει η πλατεια απο τηλεοράσεις,κόσμο και παιδιά και ειναι πολυ ομορφα και ειδικα με το τελος των σχολείων δεν υπάρχει και η πίεση του χρόνου.Τα σημαδια όμως που ειδα σήμερα κατεβαίνοντας στα αμπέλια μου δείχνουν ακριβώς αυτό που εγραψε και ο κ.Ζιακοπουλος.Έρχεται αλλαγή του καιρού και μάλλον σημαντική,τουλάχιστον για την περιοχή μου.Ελπιζω να μην είναι αυτή η αλλαγή τοσο εντονη και προπαντός χωρίς ακραία φαινόμενα και φυσικα χωρις ζημιές στις καλλιέργειες.Ενα περιστατικό που είδα λιγο πριν νυχτωσει,με γυρισε 28 χρονια πίσω όταν υπηρετούσα στην Λήμνο.Ειχαμε τρεις ημέρες υψηλή επιφυλακή λόγω ενός δυσάρεστου συμβάν και λίγο μετα τις 12 την νυχτα,σήμανε συναγερμός απο ενα περίεργο θόρυβο που δεν μπορούσε κανείς να καταλάβει απο που ερχόταν.Βγηκαμε δυο περιπολα και σε καποια στιγμη ακούσαμε από κοντά κάποια χτυπήματα και ενα περίεργο ήχο.Οσο ζυγωναμε τόσα πιο πολλα χτυπήματα ακούγονταν.Παροτι όλοι φοβήθηκαν από αυτά και απο τον ήχο,εμένα κάτι γνώριμο μου φαίνονταν.Προχωρησα μόνος μου και όταν πλησίασα πολύ κοντά,άναψα τον φακό και είδα αυτό που περίμενα και αυτό που αντίκρισα και σημερα.Και χαμογέλασα οπως και τότε με την όμορφη εικόνα.Ποια εικονα;Είναι η εποχή του ζευγαρώματος για τους σκατζοχαιρους.Το θυληκο κάθεται σε μια μεριά και γύρω σχηματίζεται ένας κύκλος από αρσενικά,που χτυπούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα μπροστινά ποδια τους και το θηλυκό παράγει αυτόν τον περίεργο ήχο απο την μύτη, μυρίζοντας τα αρσενικά και στο τέλος της"παράστασης"που διαρκεί αρκετή ώρα,διαλέγει το ταίρι.Πιτσιρικάς ήμουνα την πρώτη φορά που είδα αυτήν την όμορφη σκηνή και όσα και αν έχω δει στην ζωή μου έως τώρα,αυτη παραμένει από τις καλύτερες στα μάτια μου.Καλο βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή