Χωρίς σημαντικές αλλαγές ο καιρός στη χώρα ως τις αρχές Ιουλίου

Η διάταξη των επιφανειακών βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα βόρεια Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο και τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο παραμένει ευνοϊκή για τη διατήρηση του Β-ΒΔ ρεύματος στη χώρα μας με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ. Παράλληλα, μικροδιαταραχές στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας ευνοούν την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων σε συνδυασμό με τη θερμική αστάθεια (ηπειρωτικά). Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα τόσο ως προς τις ελάχιστες όσο και ως προς τις μέγιστες τιμές της. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την περιοχή μας δεν θα αλλάξει ουσιαστικά, τουλάχιστον ως τα μέσα της νέας εβδομάδας. Πάντως την εβδομάδα που έρχεται το καιρικό ενδιαφέρον στην Ευρώπη θα μονοπωλήσει ο καύσωνας που θα ξεκινήσει από την Ιβηρική Χερσόνησο και στη συνέχεια θα επεκταθεί Β-ΒΑ.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στο ΒΔ Αιγαίο, το ΝΔ Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια το απόγευμα. Άνεμοι Β 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου