Μικρά τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας

Το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε τις βροχές και τις καταιγίδες του τελευταίου διημέρου απομακρύνεται προς την Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη σχετική βελτίωση του καιρού. Ωστόσο, οι ψυχρές αέριες μάζες που λιμνάζουν στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από την περιοχή μας προκαλούν αστάθεια που εκδηλώνεται με τη μορφή όμβρων ή καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, χωρίς όμως να φθάσει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, και θα επικρατήσουν Β-ΒΔ άνεμοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Την Κυριακή (21/6) και τη Δευτέρα (22/6) διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές μικρής κλίμακας θα προκαλέσουν τοπικούς όμβρους και καταιγίδες στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η  θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα βόρεια. Τις υπόλοιπες μέρες της νέας εβδομάδας ο καιρός θα γίνει πιο καλοκαιρινός, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά. Όσο για τους ανέμους, όλα δείχνουν ότι οι βοριάδες δύσκολα θα ξεπεράσουν  τα 6 μποφόρ. 

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου