Σαββατοκύριακο με αστάθεια και αισθητή δροσιά

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση του Β-ΒΔ ρεύματος με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) οι απογευματινές καταιγίδες στα ηπειρωτικά θα περιοριστούν σημαντικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά του τρίτου δεκαημέρου του Ιουνίου. Το Σαββατοκύριακο (27-28/6) οι συνθήκες θα είναι περισσότερο ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ίδιος καιρός θα συνεχιστεί και στο μεγαλύτερο διάστημα της νέας εβδομάδας.


Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στην Α. Μακεδονία. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά Ηπείρου και Δ. Στερεάς. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου