Μελτεμάκι στα ανατολικά και ζεστούλα στα δυτικά

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με συνέπεια τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων κυρίως στα ανατολικά με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Όπως συνήθως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η δομή της ατμόσφαιρας είναι ευσταθής με αποτέλεσμα την ηλιοφάνεια. Παράλληλα, οι υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας αναμένονται στη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα λόγω των κατεβατών ΒΑ ανέμων. Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην περιοχή μας δεν θα αλλάξει σημαντικά, τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα. Αξίζει, πάντως, τον κόπο να αναφερθεί η ανοδική τάση της θερμοκρασίας κυρίως από το Σαββατοκύριακο (29-30/8). Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η μέγιστη τιμή της θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 και πιθανώς στα δυτικά τους 37 βαθμούς.    

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου  


Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25-8-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Ήπειρο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου