Βοριάδες, σποραδικές καταιγίδες και ζέστη γενικά υποφερτή

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τον αντικυκλώνα (υψηλές πιέσεις) στα Β. Βαλκάνια και το θερμικό χαμηλό στην Κύπρο θα διατηρηθεί χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις, τουλάχιστον ως τα μέσα Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο δεκαήμερο οι Β-ΒΑ άνεμοι (μελτέμια) θα συνεχιστούν στην περιοχή μας και κυρίως στην Α. Ελλάδα. Αναφορικά με την έντασή τους, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) οι βοριάδες μόνο στο κεντρικό και το ΒΑ αιγαίο θα φθάσουν οριακά τα 6 μποφόρ, αλλά το τριήμερο Πέμπτη-Σάββατο (6-8/8) αναμένεται ενίσχυσή τους στα 7 μποφόρ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα 7 μποφόρ θα είναι το ανώτατο όριο της έντασης των ανέμων και την επόμενη εβδομάδα. Κατά τα άλλα, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες κυρίως στη δυτική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. 


Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5-8-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά Στερεάς και Πελοποννήσου. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου