Θα βρέξει, θα φυσήξει και θα δροσίσει

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στα Β. Βαλκάνια κινείται ανατολικά. Με το πέρασμά του εγκαθίσταται στην περιοχή αυτή αντικυκλώνας (υψηλές πιέσεις) ο οποίος συνδυαζόμενος με το χαμηλό της Κύπρου δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την επικράτηση στη χώρα μας βόρειων ανέμων εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας. Το Σαββατοκύριακο (22-23/8) θα έχει φθινοπωρινό χρώμα, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα λίγο και θα σημειωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι βασικές εντάσεις των ανέμων θα είναι στο Ιόνιο τα 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ με ενίσχυση στα 7 μποφόρ την Κυριακή στις ΝΑ περιοχές του. Πάντως οι βροχές και οι καταιγίδες την Κυριακή θα περιοριστούν σημαντικά. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας οι βροχές θα σταματήσουν σχεδόν παντού, τα μελτέμια θα συνεχιστούν με μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.    


Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-8-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ΒΔ. Αιγαίο. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανές καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου