Δεν έχουν όλοι μελτέμια

Συνθήκες καύσωνα επικρατούν στις περισσότερες χώρες της κεντρικής και της νότιας Ευρώπης. Στην περιοχή μας η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, καθώς ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου προκαλεί Β-ΒΑ ανέμους εντάσεως 5 με 7 μποφόρ που το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα κατεβάσουν την αισθητή θερμοκρασία ιδιαίτερα στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές. Την εικόνα του καιρού συμπληρώνουν οι τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν το απόγευμα κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και την ορεινή Κρήτη. Το Σαββατοκύριακο (8-9/8) οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση σποραδικών καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα το Σάββατο στο Αιγαίο 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Με τον ίδιο καιρό θα περάσουν και οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.


Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-8-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στην ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Β. Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου