Νέος κύκλος αστάθειας

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Αδριατική κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως το Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στη Β-ΒΔ Ελλάδα και οι άνεμοι γενικά δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Την Παρασκευή (21/8)  όμβροι και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια και το ΒΔ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση βασικά στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο (22-23/8) θα είναι αρκετά δροσερό με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και τις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με τάση από την Κυριακή να εξασθενήσουν λίγο στο Ιόνιο και να ενισχυθούν στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο.


Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-8-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές καταιγίδες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δ. Στερεά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στην κεντρική Στερεά και τα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου