Βροχές: μάζευε κι ας είναι και στάλες

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ιταλία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ με ένταση το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο). Το Σάββατο (27/2) ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, αν και δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά στη Θράκη και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (28-29/2) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυροί νοτιάδες εντάσεως 6 με 8 μποφόρ, οι τοπικές ομίχλες κυρίως το πρωί στα ηπειρωτικά και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι βροχές θα είναι τοπικές και ασθενείς. Πέρα από αυτά, οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Πιθανότητα καταιγίδων. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Πιθανότητα καταιγίδων. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 5 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.


4 σχόλια:

  1. Αναφορικά με το σχόλιό μου της 23ης τρέχοντος, το GFS για το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου τα μάζεψε, όπως κάνει σχεδόν πάντα άλλωστε. Ούτε στη Σαμαρίνα δε θα χιονίσει!

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο φετινός "χειμώνας" ξέκοψε τις προσδοκίες από αρκετά νωρίς. συνήθως υπάρχει κάποιος "χαρακτήρας". μια "ψόφια" περίοδος δύσκολα θα κλείσει μ έναν εντυπωσιακό χιονιά. μετά το σχεδόν μηδενικό υετό του Δεκεμβρίου, ο Φεβρουάριος θα κλείσει με μέση θερμοκρασία πάνω από 5 C (σε σχέση με το μέσο όρο δεύτερου μισού 20ου αιώνα)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή