Καιρικές μεταβολές όχι ιδιαίτερα σημαντικές

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ρωσία ως τη ΒΑ Ελλάδα κινείται ανατολικά. Παράλληλα, οι υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου επεκτείνονται προς την περιοχή μας, ενώ ένα βαρομετρικό χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο κινείται προς την Ιταλία. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή πτώση της θερμοκρασίας, που θα γίνει περισσότερο αισθητή στη Β-ΒΑ Ελλάδα, και το ενδεχόμενο εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών κυρίως στο Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Την Παρασκευή (26/2), το χαμηλό που θα μας έλθει από την Ιταλία θα προκαλέσει τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Το Σάββατο (27/2) προβλέπεται σχετική καλοκαιρία, αλλά το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα (28-29/2) στη χώρα θα επικρατήσουν ισχυροί νοτιάδες που θα φέρουν αρκετή σκόνη από τη Β. Αφρική.      

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 3 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ και αργότερα Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.



2 σχόλια:

  1. Υπαρχει πιθανοτητα για καποια ψυχρη εισβολη για το πρωτο δεκαημερο του Μαρτιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα να ρωτήσω?τα μοντέλα έιδα ότι παρουσίασαν μια μεταβολή του καιρου αρχές μάρτη με ψυχρή εισβολή και χιόνια.Ισχύει κάτι ΄τετοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή