Συμβιβασμός καύσωνα και μελτεμιού

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη ΒΔ Ρωσία ως τα ΒΑ Βαλκάνια κινείται ανατολικά. Με το πέρασμα αυτής της ατμοσφαιρικής διαταραχής, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) στην περιοχή μας θα επικρατήσουν Β-ΒΔ άνεμοι με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τον περιορισμό της απογευματινής αστάθειας στα ορεινά κυρίως της βόρειας Ελλάδας. Το τετραήμερο Πέμπτη -   Κυριακή (4-7/8) κυρίαρχο στη χώρα και κυρίως στην ανατολική Ελλάδα θα είναι το μελτέμι με μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Με αυτές τις συνθήκες, στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές η αισθητή θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την υπόλοιπη χώρα και κυρίως για τα δυτικά, όπου θα κάνει αρκετή ζέστη. Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού τη νέα εβδομάδα, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες την Τρίτη και την Τετάρτη στη Β-ΒΔ Ελλάδα.         


Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3-8-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 36 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.

2 σχόλια: