Οι ισχυροί Α-ΒΑ άνεμοι και η ψύχρα τα σίγουρα…

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) αναμένεται εξασθένηση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στη δυτική Μαύρη Θάλασσα με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την πτώση της έντασης των Β-ΒΑ ανέμων στο Αιγαίο κατά 1 με 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Πέμπτη (27/10) προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού με χαρακτηριστικά την επικράτηση ισχυρών Α-ΒΑ ανέμων, την πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και τις βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δ-ΝΔ Ελλάδα και θα χιονίσει στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Την Παρασκευή (28/10), αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία στη χώρα με εξαίρεση τις ανατολικότερες περιοχές της, όπου οι βροχές θα είναι τοπικές και σύντομες. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, το Ν. Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και ως το βράδυ θα εξασθενήσουν σχεδόν παντού. Κατά τα άλλα, η μέρα θα είναι αρκετά κρύα με Α-ΒΑ ανέμους 6 με 8 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο (29-30/10) οι βροχές θα σταματήσουν και θα πνέουν Β-ΒΔ άνεμοι 5 με 7 μποφόρ. 

Υ.Γ.
Η φύση βάζει στα μοντέλα δύο δύσκολα θέματα. Το πρώτο από αυτά σχετίζεται με το χαμηλό που θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κορσικής και την Πέμπτη θα κινηθεί νοτιοανατολικά και το δεύτερο θέμα, το δυσκολότερο, έχει να κάνει με μια διαταραχή που θα κινηθεί από τη Σκανδιναβία Ν-ΝΑ και θα επηρεάσει την περιοχή μας τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, αρχής γενομένης από τη Β-ΒΔ Ελλάδα. Ο πολύς υετός που συνδέεται με τη μεταφορά θετικού στροβιλισμού και τις συγκλίσεις εξαρτάται από το πώς θα κινηθούν τα συστήματα που προαναφέρθηκαν προς την περιοχή μας. Ο σίγουρος, αλλά λίγος, υετός είναι ο ορογραφικός, που δύσκολα θα μας «προδώσει».    
 
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-10-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές-βραδινές ώρες στα ΒΑ. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα στα ΒΔ θα πυκνώσουν. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στο Β. Αιγαίο και τη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.

3 σχόλια:

  1. Γεια σας κ. Δημήτρη, ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Ευρωπαικό μοντέλο όχι όμως όλο το set μόνο π.χ τον υετό,ανέμους από πού μπορώ να το αγοράσω ?
    Ευχαριστώ ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή