Το Σάββατο ο τελευταίος γύρος των σημαντικών βροχών

Βαρομετρικά χαμηλά στη Β. Ιταλία και τη Βουλγαρία κινούνται ανατολικά. Ένα άλλο χαμηλό κινείται από τη ΒΔ Ευρώπη προς τα Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα περάσει με Δ-ΝΔ ανέμους εντάσεως το πολύ 5 μποφόρ και σποραδικές βροχές βασικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και το Α. Αιγαίο. Το Σάββατο (12/11) αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα βόρεια και το Α-ΒΑ Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι, αρχικά ΝΔ και αργότερα ΒΔ, θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Την Κυριακή (13/11) οι βροχές θα σταματήσουν γρήγορα σε όλη τη χώρα και οι ΒΔ άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η ψύχρα, όμως, θα είναι αισθητή κυρίως στη Β. Ελλάδα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (14-15/11) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ, και οι χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Οι πιθανότητες βροχής δεν είναι πολλές.        

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-11-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στη Δ. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στη Δ. Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 2 με 3 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε ΝΑ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Πάντως η χθεσινή βροχή στην Αττική δεν ήταν τόσο σημαντική όσο μας έταζαν τα ΜΜΕ. Αν εξαιρέσεις το εντυπωσιακό μπουκάρισμα, μια κανονική βροχερή ημέρα ήταν και τίποτε παραπάνω (10-20 χιλιοστά αναλόγως της περιοχής, πάντα για Αττική μιλώντας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα ΜΜΕ φιλε μου τα μεγαλωνουν τα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή