Μικρό "καλάθι" για τις βροχές

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία κινείται ανατολικά και σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις της Τουρκίας θα στρέψει τους ανέμους στην περιοχή μας σε Ν-ΝΔ. Με αυτό το δεδομένο, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο (4-5/11) βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά. Την Κυριακή (6/11)  και κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη (7-8/11) προβλέπονται νοτιάδες που βαθμιαία θα ενισχυθούν και βροχές βασικά στην ΒΔ Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Πέρα από αυτά, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για έντονη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας.  
 
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3-11-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ΒΔ καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών στις Κυκλάδες και το Α. Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.


3 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας. Κανείς μας δε σχολιάζει τίποτα. Όλοι είμαστε καθηλωμένοι και τρομοκρατημένοι μην τυχόν επαναληφθούν και φέτος τα περσινά χάλια. Ψυχραιμία, φίλοι. Up the irons!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιθανότερο είναι να επαναληφθούν Χρήστο. Δυστυχώς! Και δεν χρειάζεται να επικαλείται κάποιος τα (ούτως η άλλως) αναξιόπιστα εποχικά μοντέλλα. Η ίδια η πορεία των πραγμάτων (υπερθέρμανση) ορίζει αμείλικτα τις πιθανότητες.

      Διαγραφή