Σημείο των καιρών: Ισπανία, Ν. Ιταλία, Ελλάδα, Ν. Τουρκία και Κύπρος ταυτόχρονα σε καύσωνα!

Η βασική ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη ΝΑ Ευρώπη προς το παρόν  δεν αλλάζει με αποτέλεσμα στη χώρα μας και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) να διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες και στις ανατολικές περιοχές της το βόρειο ρεύμα με ένταση το πολύ 5 μποφόρ. Την Παρασκευή (14/7) αναμένεται σταδιακή υποχώρηση του καύσωνα που θα γίνει περισσότερο αισθητή στη Β. Ελλάδα. Κατά τα άλλα, στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το Σάββατο (15/7) όμβροι και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βόρεια και πιθανώς στην κεντρική Ελλάδα. Οι βόρειοι άνεμοι μόνο στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Την Κυριακή (16/7) όμβροι και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Τη Δευτέρα (17/7) οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι ισχυροί βοριάδες θα συνεχιστούν κυρίως στα ανατολικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-7-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα σε Α. Μακεδονία και Θράκη. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 40 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ- ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 41 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 40 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και στο Καρπάθιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 39 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς. 

6 σχόλια:

  1. Για ...συμμαχία των χωρών του Νότου το πηγαίναμε, αλλά μας προέκυψε παμμεσογειακός καύσωνας. Ακόμα και ο καιρός παίζει το παιχνίδι του κυρίαρχου Βορρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑ Κ ΜΕΡΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΟΥΣ 36.3 ΖΩΓΡΑΦΟΥ.ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΚΛΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΕΡΑ.Κ ΑΠΟ Σ/Κ ΒΟΥΤΙΑ ΤΗΣ Τ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστος Σιμούλης12 Ιουλίου 2017 στις 7:51 μ.μ.

      Θεσσαλονίκη 32,4 μέγιστη, Καλαμαριά 33,9.

      Διαγραφή
  3. Πριν υποδεχτουμε την δροσια που δειχνει να ειναι αρκετη και να μας δινει ακομα μια φορα ανασες να πουμε οτι 1-2 ωρες λιβα στην πολη ηταν αρκετες να ανεβει ο υδραργυρος στους 41-42οC απο ανατολας προς δυσμας της πολης της Λαρισας. Δεν ξερω αν αυριο υπαρχει περιθωριο για πιο μεγαλες θερμοκρασιες παντως στη Λαρισα με το ΝΑ ρευματακι δεν το βλεπω ευκολο το 40αρι.

    Κατα τα αλλα εως και 14/7 ο φετινος Ιουλιος στη Λαρισα ειναι πιο ζεστος ακομα και απο τον Ιουλιο 2012 που ηταν ο τοπ των τοπ στο σταθμο του ΕΑΑ και τον δικο μου αλλα και στην ΕΜΥ. Ευτυχως οι δροσιες θα μας κατεβασουν αλλα φοβαμαι το μελλον χεχε...
    Καλο απογευμα σε ολη την παρεα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός έγραφε «Μην αμελήσετε/ Πάρτε μαζί σας νερό/ Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία» (από το ποίημα με τίτλο "Αντισταθείτε!"), είναι προφανές οτι δεν αναφερόταν στο κλίμα. Ήταν ένας κοινωνικός, ένας "στρατευμένος" ποιητής. Όμως, συνειρμικά, αυτό μου θύμισες Βασίλη αλλά, κυρίως, το "Σημείο των Καιρών" του Δάσκαλου αυτούς τους στίχους μου θύμισε. Όχι μεταφορικά πλέον, αλλά κυριολεκτικά!

      Διαγραφή
  4. Με αυτά και με αυτά στο βόρειο πολο εμεινε ενα σκάρτο -4 να βολοδέρνει σαν φτερο στον ανεμο. Ω ρε λιωσιμο που θα πεφτει...και της πολικης αρκουδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή