Μελτέμι: ο θεϊκός ψύκτης, αφυγραντής, καθαριστής και ιονιστής του καλοκαιρινού μας αέρα

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς (Δ. Ελλάδα).Το τριήμερο Παρασκευή - Κυριακή (7-9/7) προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου τα απογεύματα θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά πελάγη Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και το Σαββατοκύριακο η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 38 βαθμούς. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας προβλέπεται και πάλι ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι μόνο στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.


Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6-7-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις στα ΒΑ. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Μιλάτε όμως μόνο για την Ανατολική χώρα κύριε Ζιακόπουλε, στη δυτική χώρα τίποτε από τα γραφόμενα στον τίτλο δε συμβαίνει. Και μάλιστα αν αυτές τις μέρες η θερμοκρασία φτάνει "μόνο" ως τους 34-35 βαθμούς στο Αγρίνιο, στον Πύργο, στην Άρτα και στην Πάτρα κλπ, τις επόμενες μέρες οι μέγιστες θα σταθεροποιηθούν στους 37 και 38 βαθμούς και δε φαίνεται τέλος. Κι αυτό είναι πραγματικά πολύ κουραστικό πιστέψτε με. Άρα το μελτέμι δεν είναι τόσο θεϊκό, καθαρό κλπ όσο λέτε, παρά μόνο ίσως για τη Ν-ΝΑ χώρα. Αντίθετα ο μαΐστρος νομίζω είναι ευεργετικότατος και διαυγέστερος άνεμος για το σύνολο σχεδόν της Ελλάδας. Σε συνθήκες μελτεμιού ένα μεγάλο τμήμα της Δ-ΒΔ-Β χώρας δεν περνάει και τόσο καλά... Και πρόκειται για μια σημαντική γεωγραφική έκταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, τέτοιο κλιματιστικό δε έχει η δυτική Ελλάδα. Εκείνη έχει τον μαΐστρο, με το μυτερό του σάνταλο, κατά τον Ελύτη. Κάποιες φορές βέβαια ο μαΐστρος είναι καυτός για την ανατολική Ελλάδα, αλλά μόνο για λίγο.

      Διαγραφή
  2. Ναι σίγουρα είναι καυτός ενίοτε για τα ανατολικά, αλλά για λίγο! Την ώρα αυτή στη δυτική Ελλάδα δεν ξέρουμε πότε θα δροσιστούμε και αυτό είναι που με ανησυχεί ότι μετά από αυτές τις μέρες με τις μέγιστες στους 36 με 38 φαίνεται και περαιτέρω άνοδος. Ελπίζουμε μετά του αη Λιός να δούμε καμιά βροχούλα από αστάθεια γιατί μόνο έτσι θα πάρουμε ανάσα δροσιάς εδώ! Καλό απόγευμα, με εκτίμηση
    Στράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα κ. Ζιακοπουλε. Η επερχομενη ζεστη που περιμενουμε απο την νεα εβδομαδα,θα εχει καμια σχεση με το καυτο τετραημερο που περασαμε ,η μαλλον θα ειναι μια πιο ηπια κατασταση?Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή