Μελτέμια και δροσούλα. Ανοδικές τάσεις της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Κύπρο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των βοριάδων κυρίως στα ανατολικά  (μέγιστη ένταση 7 μποφόρ). Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) θα συμπληρώνουν οι τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν το απόγευμα βασικά στην Ήπειρο και τη Δ. Μακεδονία και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή ( 21/7) δεν προβλέπονται βροχές. ΟΙ ισχυροί βοριάδες στα ανατολικά θα συνεχιστούν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σαββατοκύριακο (22-23/7) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 37 βαθμούς. Οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Τέλος, τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας προβλέπεται καύσωνας ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-7-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Δ. Θεσσαλίας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς.

12 σχόλια:

  1. Πόσους καύσωνες θα έχει πια αυτό το καλοκαίρι; Και είμαστε ακόμα στη μέση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κάθε μία εκτός εποχής ψυχρή εισβολή, η ...ποινή για εμάς τους καιρόφιλους θα είναι δύο με τρεις καύσωνες.

      Διαγραφή
  2. Ενα καύσωνα είχε αυτό το καλοκαίρι.κ είμαστε στη μέση κ προσ το τέλος τ.μια χαρά μα σεχει πάει κ φετοσ μαγκες.κ μάλιστα με σουπρ κακοκαιρία κ αρκςυεα βροχεσ στισ αρχεσ τ καλοκαιριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στέλιος Χριστοδούλου20 Ιουλίου 2017 στις 8:14 π.μ.

    Συνεχώς πάνω από μ.ο. οι μήνες θερμοκρασιακά. Καλά που ήταν ο Ιανουάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό συμβαίνει και πρέπει να το πάρουμε απόφαση, εφόσον η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα. Δεν πρόκειται να "στρώσει" ξανά η κατάσταση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Απλά που και που θα μας επισκέπτεται καμιά Αριάδνη, καμιά Μέδουσα, καμιά Καλιακούδα, ίσα-ίσα για να ξεχνιόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Εμενα ρε παιδια δε ξερω αλλα μου ξυνίζει αυτη η ΄''βαφτιση'' των εκάστοτε κακοκαιριων που μας προεκυψε τελευταια. Λιγο αμερικανια θα ελεγα, δεν ξερω ο κ.Ζιακόπουλος τι πιστευει...

      Διαγραφή
    3. Έχω αναρτήσει άρθρο με τίτλο "Περί της των θυελλών ονοματοδοσίας" στις 21-1-2017 στην επιλογή ΕΠΙ-ΚΑΙΡΑ.

      Διαγραφή
  4. Πάντως έως τώρα στην Αττική ένα καύσωνα έχει κάνει. Βαρβάτο καύσωνα με εύκολα 40αρια παντού και ελάχιστες θερμοκρασίες που δυσκολεύονταν να πέσουν κάτω από τους 29-30 βαθμούς στις περισσότερες κατοικημένες περιοχές. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαμε καύσωνα. Δε μιλάω για την περιοχή μου που στην κορύφωση έγραψε 36,6 και ελάχιστη 25 βαθμούς (Κηφισιά) που προφανώς δεν είναι καύσωνας, μιλάω εν γένει για το λεκανοπέδιο που έγραψε 38-39 βαθμούς κάποιες στιγμές. Αυτό για τα δεδομένα της Αττικής δε νομίζω ότι είναι καύσωνας, είναι ζέστη αλλά μέχρι εκεί. Από εκεί και πέρα, ο Ιούνιος είχε πολλά δροσερά διαλείμματα και ο Ιούλιος καλά πάει μέχρι τώρα. Τώρα τι θα γίνει από εδώ και πέρα, θα φανεί. Είναι γεγονός πάντως ότι εύκολα μας επισκέπτονται κύματα ζέστης φέτος, το αν θα είναι και καύσωνες θα δείξει. Πιο πολύ τη Δυτική Ελλάδα πάντως σκέφτομαι που επιμένουν οι ψηλές θερμοκρασίες για μέρες κι εκεί ένα 35αρι με την υγρασία είναι αρκετά για να κάνουν αφόρητη την κατάσταση. Εδώ το μελτεμάκι μας το έχουμε και κουτσά στραβά κάπως ισορροπεί η κατάσταση μετά από μία ζέστη ή καύσωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν εχω καταλαβει πολλα χρονια τωρα που εγραφα σε διαφορα φορουμ , στο φβ αλλα και σε συζητησεις με φιλους τι σχεση εχει η υποκειμενικη αποψη καποιου με την αντικειμενικη που θα μας την δωσουν οι αριθμοι. Η σωστη εκφραση του καθενα μας θα επρεπε να ειναι οτι '' πιστευω οτι το φετινο καλοκαιρι ηταν κρυο/ζεστο και μου αρεσε που εφτασε 45 ή που εφτασε 19 μονο ΑΛΛΑ την αληθεια θα μας την φανερωσουν οι αριθμοι στο τελος του!!!
    Ειναι μαλλον πολυ δυσκολο να το αντιληφθει αυτο ο Ελλην...Δεν εξηγειται αλλιως αυτο το τραγελαφικο που γινεται σε αυτη την ερμη χωρα!!
    Καλο μεσημερι σε ολα τα παιδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου, τα στατιστικά δίνουν αντικειμενική εικόνα, αλλά ταυτόχρονα έχουν και διαφορετικές αναγνώσεις. Για παράδειγμα, κάποιοι θα μπορούσαν να μιλήσουν ακόμα και για κανονικό Ιούλιο: (45+19):2=32! Όσο για τη χώρα, δεν σώζεται με τίποτε!
      Καλό απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Αντικειμενικό και επιβεβαιωμένο είναι σίγουρα το σχόλιο του Στέλιου παραπάνω. Το βλέπουμε να συμβαίνει εδώ και χρόνια, σχεδόν κάθε μήνα, με ελάχιστεες εξαιρέσεις, που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, την αναμφισβήτητη γενική τάση.

      Διαγραφή
    3. Ικανους τους εχω κ.Ζιακοπουλε να κανουν ακομα και αυτο να προσθεσουν 2 τιμες του μηνα για να μας πουν οτι ειμαστε καλα :-)
      Δυστηχως οπως δειχνει η κατασταση και ας με πουν βιαστικο οτι και αυτος ο μηνας θα βγει περιπου 1-1,5 βαθμο τουλαχιστον θερμοτερος των κλιματικων 1955-2016 για να εχουμε ολα τα χρονια μεσα και να μην μπορει κανενας να πει κουβεντα.
      Γιωργο ο κανονας ειναι κανονας για αυτους που θελουν να εχουν κανονες. Για παρα πολλους η προσωπικη τους αποψη εχει περισσοτερη σημασια απο οτι η αντικειμενικη.

      Διαγραφή