Εικόνες Νοεμβρίου 2018

Πάχνη στον κάμπο. Φωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου

Του βοριά τα κύματα. Φωτ. Βαγγέλης Σπανός

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα, με καλή διάθεση λόγω του επερχόμενου χειμωνιάτικου Σ/Κ. Μετά «οι μοντέλες» πάλι καιρική βαρεμάρα δείχνουν έως το τέλος Νοεμβρίου. Χριστόδουλε βαριόμουν όταν έκανα το τεμπέλη στην πρέφα, αλλά παρακαλούσα να «μπει μέσα η αγορά» για να πάρω δωρώ καπίκια (χαχαχα). Στα φοιτητικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη γνώρισα το μπουρλότ, που το θεωρώ πιο συναρπαστικό παιχνίδι από την πρέφα. Χριστόδουλε, δυστυχώς, άγρια σπαράγγια μάζεψαν και στα βουνά της Εύβοιας την περασμένη εβδομάδα. Μαζί με τα ήμερα δέντρα που παρουσιάζουν εποχικές «ανωμαλίες», τώρα και η άγρια χλωρίδα παρουσιάζει ανησυχητικά φαινόμενα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πλευράς βροχών που μας καίει απεναντίας!Το ενδιαφέρον των βροχών αυξάνεται από βδομάδα.

      Διαγραφή
  2. Γι'αυτο Λευτερη δεν παιζουμε ποτε εμεις την πρεφα με τεμπελη,γιατι ειναι αδικο καποιος να καθεται και να παιρνει δωρα απο τους αλλους.Ασε που απο εκει ξεκινανε οι ψευτικες αγορες και χαλαει το παιχνιδι.Οταν η πρεφα παιζεται οπως πρεπει τοτε ειναι ενα θαυμασιο και συναρπαστικο παιχνιδι που σε κρατα σε συνεχη εγρηγορση.Το μπουρλοτ δεν το ξερω,εκτος εαν ειναι κατι που το λεμε με αλλο ονομα.Οσο αναφορα για τις"ανωμαλιες"που συχνα πλεον συνανταμε στην φυση,σαφως και εχεις δικιο και μαλιστα ειναι καποια που οντως παρουσιαζουν ανησυχια και προκαλουν μεγαλο ενδιαφερον για το που παμε τελικα,καθως μετα απο τα ανθισμενα πουρναρια,τις επισης ανθισμενες πικραμυγδαλιες(αγριες αμυγδαλιες)βρηκα σημερα κοντα στο νοσοκομειο της Θηβας,ανθισμενη γκοριτσα(αγρια αχλαδια).Μεσα Νοεμβρη και μαλιστα με την συννεφια και τον δυνατο αερα απο το υψος της Ριτσωνας εως το χωριο μου,εδω και τρεις ημερες,να κανει την ατμοσφαιρα,καθαρα χειμωνιατικη.Η φυση κραυγαζει,αλλα δεν ξερω ποιος την ακουει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mήπως λέτε για το μπουρλότο; Λίγο πιο απλό και λίγο πιο τζογαδόρικο από την πρέφα. Απ' ό,τι λένε ο πατέρας και ο θείος μου. Προσωπικά είμαι άσχετος στα χαρτιά. Πόκα και ξερή παίζαμε παλιά στη σχολή με τα παιδιά. Αλλά κατά τα άλλα... μυρωδιά από χαρτιά.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή