Δύο νέους παίχτες θα ρίξει στον αυριανό αγώνα ο καιρός!

Δύο νέους παίχτες θα ρίξει στον αυριανό αγώνα ο καιρός: 

(α) Το μέγιστο στροβιλισμού που κινούμενο Ν-ΝΑ θα προκαλέσει τοπικές χιονοπτώσεις (όμβρους χιόνος) κυρίως στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τις κεντρικές περιοχές Στερεάς και Πελοποννήσου και 

(β) Τη μεταφορά ψυχρότερων αερίων μαζών στο Β. Αιγαίο που θα ενεργοποιήσουν (θα δούμε σε ποιο βαθμό) το Aegean Snow Effect, με αποτέλεσμα την εκδήλωση όμβρων χιόνος και ίσως χιονοκαταιγίδων. 

Ο παίκτης που σε τέτοιους αγώνες δεν βγαίνει ποτέ από την ομάδα είναι το ΒΑ ρεύμα.

Καλό απόγευμα

96 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κ.Δημήτρη,πως βλέπετε τα Γεράνεια και της γυρω περιοχές;Θα το δείτε από τους Αγίους Θεοδώρους;
    takis_N.H

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....αν κατάλαβα καλά ...η ρώσσικη "αρκουδα" μας εχει γεματο τον πάγκο της με εφεδρείες...ικανές να ανατρέψουν...τα πάντα...μια μόνο ομως πόλη αντιστέκεται σθεναρά...βλεοε θεσσαλονίκη ...τα αποκρύσαμε ολα!!"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Θωμά" θα πρέπει το Σάββατο το πρωί να πάμε στην κεντρική πύλη του απορθητου κάστρου της συμπρωτεύουσας και να αναγνωρίσουμε όλοι μαζί Αρατε πύλας οι άρχοντες υμών· και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο βασιλεύς της Δόξης! 😉 Την καλημέρα μου από τον παγωμένο κάμπο των Γιαννιτσών

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστούμε Δάσκαλε
    Κώστας Αθήνα, καλά να περνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καραβατακης Αντώνιος9 Μαρτίου 2022 στις 6:21 μ.μ.

    Καλησπέρα Δάσκαλε,τα τελευταία χρόνια,ο Μάρτης έχει κλέψει την φήμη του Φλεβάρη,ως τρελό και μεθυσμένο μήνα.Αιντε να δούμε κ εδώ Μυτιλήνη τι θα μας ξημερώσει.Οπως βλέπω στους χάρτες, οριακά,μας προσπερνά ο χιονιάς.Το σίγουρο είναι οι θυελλώδεις βοριάδες και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δάσκαλε Νοτιοδυτική Μαγνησία πολύ χιόνι στα ημιορεινά χωριά 500μ υψόμετρο 20 πόντους χιόνι στα ορεινά θα έχει πολύ περισσότερο με το κρύο να θυμίζει Γενάρη μήνα και όπως φενεται η κατάσταση θα έχει και άλλες εκπλήξεις τις δύο επόμενες μέρες ,ένας Μάρτιος που δίνει τα ρέστα του υετικα τουλάχιστον εδώ στην περιοχή .Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η περιστροφή του Αυλώνα το Σάββατο δείχνει να έχει ενδιαφέρον, αγαπημένε δάσκαλε και λοιποί φίλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ο δικός μας παίκτης που δεν λείπει ποτέ από την ομάδα είναι το κλείσιμο των σχολείων.. και σε περιοχές 10 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Αμ' πώς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΤΤΙΚΗ
    Καιρός: Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις από το πρωί βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το απόγευμα στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι κατά τόπους πυκνές.
    Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοιτάζω το 12αρι GFS και σκέφτομαι πόσο πετρέλαιο έχω να κάψω ακόμη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χιονοκαταιγίδες σε Εύβοια-Αττική αύριο το μεσημέρι?

    https://meteologix.com/gr/model-charts/euro/sterea-ellada/thunderstorm-composite/20220310-1200z.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και η Βοιωτια στο παιχνίδι..!!

      https://meteologix.com/gr/model-charts/euro/sterea-ellada/thunderstorm-composite/20220310-1200z.html

      Διαγραφή
  11. Καλησπερα στην ομαδα και καλη Σαρακοστη.Οι μπορες χιονιου θα κατεβουν στην Θεσσαλονικη ωστε να να παρει την σκυταλη η ανοιξη?Ο αγαπητος κ.Σιμουλης εαν εχει καποια εκτιμηση.Ευχαριστω και καληνυχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες φίλε μου τι πάθαμε φέτος; Δεν χιονίζει Θεσσαλονίκη και δεν έρχεται η Άνοιξη σ' όλη την Ελλάδα! Στο τέλος θα μας πουν οι υπόλοιποι Έλληνες ότι φταίμε κιόλας. Εγώ πιστεύω ότι κάτι θα δούμε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, για να έρθει και η Άνοιξη βέβαια, αλλιώς....

      Διαγραφή
    2. Τίποτα δεν θα δούμε Χρήστο, εδώ χιονίζει και το στρώνει έστω για λίγες ώρες παραθαλάσσιες περιοχές (πχ Κατερίνη, Χαλκιδική Κασσάνδρα, πεδινά λίγο έξω από θεσνικη πχ μεσήμβρια) και ταυτόχρονα δυσκολεύονται να χιονιστούν πανόραμα ασβεστοχωρι κλπ. Για κέντρο ούτε που το συζητώ.
      Να έρθει η άνοιξη να ηρεμήσουμε, φτάνει τόσο κρύο πια, να ανθίσουν τα δέντρα. Εντελώς άστοχα τα κρύα αυτά του Μαρτίου και μάλιστα τα πολυήμερα, Θα φύγει μισός μήνας με ψοφόκρυο.
      Φυσικά καιρός είναι και θα κάνει ό,τι θέλει αλλά εγώ προσωπικά βαρέθηκα τα μπουφαν, τα παπλώματα και γενικά όλα τα χειμερινά.
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
  12. Να προσθέσω δάσκαλε ότι εδώ στην Όθρυ θα σπάσουμε ρεκόρ χιονιού από όλο τον χειμώνα από ότι φενεται θα έχουμε έντονα φαινόμενα ως το Σάββατο , κακοκαιρία από τις παλιές θα έλεγα εγώ . Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βαγγέλης Ιωάννινα9 Μαρτίου 2022 στις 7:23 μ.μ.

    Καλησπέρα από τα Ιωάννινα.
    Μας έκανε τη χάρη σήμερα και μας επισκέφτηκε το πολυαναμενόμενο χιόνι.
    Όμορφες εικόνες και μια μικρή διαφυγή από την μελαγχολία και την αγωνία της σκληρής πραγματικότητας.
    Ελπίζουμε και σε άλλο χιόνι τις επόμενες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. https://www.meteo24news.gr/2022/03/sakis-arnaoutoglou-kata-topous-pyknes-xionoptoseis-tin-pempti.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θεσσαλονίκη.
    Εγώ σήμερα πάντως στην περιοχή του Φιξ,στις 10:00 περίπου,μέτρησα 8 νιφάδες.
    Κυριολεκτώ..
    Με όλες τις προϋποθέσεις εδώ και μήνες, (Από 10.1.2022 και μετα),σαν να υπάρχει φραγή στη χαρά.
    Και γύρω από την πόλη ανατολικά,
    κυρίως Χορτιατη,Περιστερά,Λιβάδι,Πετροκερασα,Γαλατιστα,Χαλκιδική πάνω από 400μετρα,και προς τα βόρεια βορειοανατολικά,Λαχανά,Σοχο,Οσσα,Βερτισκο,έχει φέτος περισσότερες από 8-10ημέρες χιονόπτωσης.
    Αποτελούμε μεταφορικά και κυριολεκτικά μια μαύρη τρύπα.
    Ίσως θα πρέπει η πολη να γίνει υπόθεση μελέτης όχι μόνο από το τμήμα μετεορολογιας αλλά από την επιστήμη γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαίνεται πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πιο έντονα φαινόμενα στην Αττική -Ανατολική Στερεά, ένα κλικ παραπάνω από ότι περίμεναν πολλοί χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καθαρός προσήνεμος χιονιάς αύριο από Χαλκιδική και κάτω.
    Δυναμικό αίτιο υπάρχει στο Αιγαίο έστω και εξασθενημένο πιθανόν(θα φανεί αυτό αύριο),όπως και το μέγιστο στροβιλισμού πού θα μπουκάρει τις θερμές ώρες της ημέρας στην ηπειρωτική ζώνη της χώρας μας.
    Η ΒΒΑνατολικη και ΒΔυτική Αττική, Εύβοια Μαγνησία και Βοιωτία σχεδόν ολόκληρη,θα έχουν καλές χιονοπτώσεις-χιονοστρώσεις έως την Παρασκευή(στρώσιμο πρόσκαιρο όμως στα πολύ χαμηλά).
    Είναι ο καιρός τούς.
    Κάποια χιόνια ίσως τις θερμές ώρες σαν ανοιξιάτικη αστάθεια με τη μορφή μπόρας θα πιάσουν Μακεδονία Ηπειρο κ πιθανόν βόρεια στερεά.
    Το Σάββατο δείχνει το ανατολικό ρεύμα πού θα έχουμε και η κίνηση τού αυλώνα ελαφρώς δυτικότερα να δημιουργούν φαινόμενα χιονιού πρόσκαιρα και σε δυτικότερα κεντρικότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.
    Από Δευτέρα τελικά δείχνει ο καιρός να βελτιώνετε σημαντικά από όλες τις πλευρές,όμως φίλοι μού βάση αυτών πού μελετώ μού είναι πολύ δύσκολο να πω ότι ο χειμώνας τελείωσε.
    Ίσως μετά τον Μάρτη τού 87 πάρει στο τέλος ασημένιο η χάλκινο μετάλλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωταρα αυτό βλέπω κ γω μέχρι το τέλος του μήνα θα χουμε κ άλλες ευκαιρίες.. Οψόμεθα
      Κώστας Αθήνα

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα σας.Σημερα κατά διαστήματα στην περιοχή μου (κεντρική ορεινή Κορινθία), έριχνε μυγακια.Τιποτε περισσότερο.Ξεροκρυο!
    Άντε να δούμε τη συνέχεια με τους αναπληρωματικούς παίχτες που μπαίνουν στο παιχνίδι, όπως μας λέει ο κύριος Ζιακοπουλος.
    Όπως και να έχει, μακριά από παγετό παιδιά.Αν και δε βλέπω να την γλιτώνουμε.
    Το είχα πει εντελώς εμπειρικά, από το Φθινόπωρο, ότι φέτος θα μας φάει η αρκούδα.Τουλαχιστον εδώ σε εμάς έτσι πήγε ο καιρός.Λιγα τα νερά μέχρι τώρα.Και από βροχή και από χιόνι.
    Καλό βράδυ σε όλους και όλες.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι καθυστερησεις του Σαββατου εννοείται κ.Σιμουλη?Ευχαριστω για την ανταποκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει να κάνει με την ημέρα αγαπητέ μου. Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα απρόβλεπτη και στη βροχή και στο χιόνι. Μπορεί να το δούμε οποιαδήποτε ημέρα ανεξαρτήτως προγνωστικών των μοντέλων.

      Διαγραφή
    2. Άντε Χρήστο να χιονίσει στην Θεσσαλονίκη ,να έρθει η άνοιξη και να κλαδέψω και κάτι κληματαριές που έχω να κάνουμε και καμιά προπόνηση τα περιστέρια μας.... 😁😁

      Διαγραφή
  20. θα χιονισει στο νοτια προαστια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Αθήνα θα παίξει δυνατά το Σάββατο. Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερα δασκαλε και σε ολα τα παιδια! Η γνωμη μου για αττικη ειναι οτι πλην των παρακτιων, οι υπολοιπες περιοχες θα χιονιστουν. Σε υψομετρα ανω των 200 μετρων βλεπω και πασπαλα. Δυσκολη για προβλεψεις η αυριανη μερα!!!
    Το σαββατο θα ειναι η καλυτερη μερα για χιονοπτωσεις σε ολο τον νομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε αυτό πιστεύω και εγώ.
      Θα χιονίσει ειδικά πάνω στην έξαρση των φαινομένων αύριο σε όλο το νομό λίγο πολύ εκτός από τη νότια και παράκτια Αττική,εκεί πολύ δύσκολο.
      Η Εύβοια η Βόρεια Αττική και η Βοιωτία νομίζω ότι είναι στο στόχαστρο των πιό αξιόλογων χιονοπτώσεων παρόλα αυτά.
      Οι άλλοι έπονται.
      Μάρτης είναι όμως και γιά καμία περιοχή δε μπορείς να βάλεις το χέρι στη φωτιά,είτε για θετική είτε γιά αρνητική έκπληξη.

      Διαγραφή
  23. Ο Γκάλης του ΒΑ ρεύματος θα σπρώξει όλη την ομάδα να σκοράρει με effect στα ανατολικά προσήνεμα. Θα πρέπει να βοηθήσει κι η κερκίδα στη δημιουργία ισχυρού effect για καλό αποτέλεσμα στον αγώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα σας! Πάντως στη Μαλακάσα ο αγώνας είναι ήδη πολύ καλός. Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα στην ωραία παρέα,εδώ στη νοτιοδυτική Ηλεία, πασπάλισμα μέχρι τα 700 μέτρα.Πάρης-Νέα Φιγαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα,

    πανέμορφη έκπληξη σήμερα το πρωί στα βόρεια προάστια. Δεν περίμενα προσωπικά τόσο έντονη χιονόπτωση και τόσο καλό στρώσιμο στις 7πμ. Βεβαίως, αυτό το σκηνικό έβαινε μειούμενο και μετά το Μαρούσι πάπαλα... Είχε πλάκα στην Αττική οδό να είναι παρατεταγμένα ανά 3 χλμ τα εκχιονιστικά και οι φωτεινές επιγραφές να γράφουν προσοχή: Ρίξη άλατος, ενώ ...έβρεχε...

    Προφανώς είναι Μάρτιος, προφανώς όταν κόβει θα ψιλόλιώνει αλλά καλόμαθε η γριά στα σύκα νομίζω (βλέπε Τηλέμαχος, Μήδεια, Ελπίδα) και νομίζουμε ότι κάθε μέρα θα έχουμε τα 50ποντα στο τσεπάκι.... Θυμίζω τη δεκαετία 2009-2019 που αυτό που κάνει σήμερα ήταν ο κανόνας, οπότε μην το υποτιμάμε επειδή 1 μήνα πριν ξεπεράσαμε το μισό μέτρο....

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο χειμώνας 21-22 δεν θα έχει καμία σχέση με το περσινό.
    Πολλά νερά θα πέσουν σε όλη τη χώρα και μάλιστα οι περισσότερες περιοχές θα καλύψουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών.
    Το νερό που θα πέσει μπορεί να είναι οποιαδήποτε μορφής σε όλες τις περιοχές.
    Τα βουνά μας θα γεμίσουν με πολύ χιόνι και αυτό θα μείνει μέχρι το καλοκαίρι,ενώ ρα περισσότερα χιονοδρομικά μας θα δουλέψουν έως και τέλος Μαΐου.
    Το χιόνι θα φθάσει μέχρι τα κύματα ακόμη και τα ΝΝΑ νησιωτικά τμήματα.
    Όλοι οι αγώνες δεν τελειώνουν στην κανονική διάρκεια αλλα πολλοί κρίνονται στην παράταση και άλλοι μέχρι την διαδικασία των πέναλτι.
    Τάδε έφη...Χριστόδουλος
    Αυτά είναι όσα θυμάμαι από όλα οσα είχε ανά τακτά διαστήματα αναφέρει ο αγαπητός φίλος και ΜΥΣΤΗΣ,όπως τον λέει ο γεροπαναχαικος και εχει απόλυτο δίκιο.
    Εκεί που πολλοί είχαν κάνει την κηδεία μαζί με το μνημόσυνο του φετινού χειμώνα,ο Χριστόδουλος επέμενε για παράταση αυτού και δικαιώνεται απόλυτα.
    Μένει να δούμε αν πάμε και στα πέναλτι για να πιάσει το 100% σε όσα είπε η αν θα μείνει στο υψηλό και πάλι 85% που είπε και ο Φώτης Ματραλης.
    Οι μικρές υετικες "τρυπες" που δεν πήραν τα νερά που έπρεπε,νομίζω πως είναι μέσα στο,σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας,που είπε ο φίλτατος Χριστόδουλος.
    Φίλε τα θερμά μου συγχαρητήρια για όσα όμορφα κατά καιρούς μας γράφεις και εννοείται για την επιτυχία σου μέσα από το δικό σου "ματι" αυτό της φύσης.
    Εύχομαι όσο λιγότερες ζημιές και προβλήματα στις καλλιέργειες όλων όσων ασχολούνται με αυτά.

    Σωκράτης Μελετίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπε τα είπε και μάλιστα από τον Σεπτέμβρη!
      Τότε αρκετοί γελούσαν.
      Σήμερα απλά με τα γραφόμενά τούς τον επιβεβαιώνουν.
      Δεν ξέρω τι είδε και πώς το είδε καθώς μετεωρολόγος δεν είναι,ούτε θεός.
      Πάντως έπεσε μέσα τόσους μήνες πριν σε όλα ακόμη και για τον Μάρτιο!

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα σε όλους σας. Ευχάριστη έκπληξη να πω.... Στρωμένο χιόνι στα αυτοκίνητα στα 190μ. της Πετρούπολης. Μετά τις 08:10 το γύρισε σε ασθενή βροχή και μετά τις 09:00 σε χιόνι κατά διαστήματα αρκετά πυκνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα και από την παγωμένη Καλαμάτα! Μετά τη βραδυνή βροχή με χαλαζι που άφησε 10mm, ξημέρωσε με έναν απίθανο ήλιο και όλα χιονισμένα από τα 350 μέτρα και πάνω. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε χιονοστρωση τόσο χαμηλά, σε ένα χειμώνα που μας έχει χαρίσει μια πολύμηνη χιονισμένη θέα του Ταύγετου, έτσι όπως είχαμε συνηθίσει να είναι πριν το millennium. Αν έχω μια πίκρα είναι ότι το σημερινό εάν είχε γίνει Γενάρη, ίσως να είχαμε την τύχη να απολαύσουμε χιόνι και μέσα στην πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι και πολλά χρόνια φίλε μου...Το 2015, 2017 και 2019 είχε ρίξει περισσότερα χιόνια και από πιο χαμηλά.

      Αντώνης

      Διαγραφή
  30. Έβγαλε βρόμα η ιστορία ότι ο «δάσκαλος» υποτίμησε το χιονιά της Αθήνας. Μια ματιά σε αυτά που έγραψε πριν από δύο μέρες και στον καιρό που επικρατεί στην πόλη θα σας… πείσει!
    Καλημέρα σε όλους, φίλους και «γατάκια»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δάσκαλε, η Ιστορία πάντα βγάζει βρόμες και ας ασχολούνται με αυτές όσοι θέλουν να λερωθούν. Στα του καιρού, αναμένουμε με ανυπομονησία την εκτίμησή σας για το Σαββατοκύριακο μιας και η αρχική σας πρόβλεψη είναι μέχρι 11/3 (αν δεν κάνω λάθος).
      Γιώργος

      Διαγραφή
    2. Σωστός!
      Άλλη μία επιτυχία τού μπλογκ και εσάς όταν άλλοι έταζαν "Ελπίδες".
      Τώρα βέβαια όλοι μούγκα....

      Διαγραφή
    3. Τελικά μου φαίνεται ότι δεν ήταν βρόμα αλλά "σκωλήκων βρώμα και δυσωδία"!.Νάσαι καλά δάσκαλε.=====Π.Α.

      Διαγραφή
  31. Καλημέρα Δάσκαλε! Προσωπικά χαίρομαι που μπορώ να σας γράψω. Σας ευχαριστώ για τα τόσα χρόνια έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης. Ποτέ δεν μιλήσατυε (για τη τωρινή κακοκαιρία) ουτε για Ελπίδες νο 2, Μηδειες νο 2 κλπκλπ.. Και μπράβο σας για αυτο. Γράφετε ότι βλέπετε (δορυφορους, χάρτες) χωρίς να ξεχειλώνετε με το ζόρι καταστάσεις. Γιωργος - Λυκοβρυση/Πεύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καραβατακης Αντώνιος10 Μαρτίου 2022 στις 11:49 π.μ.

    Καλημέρα σε όλους, ελαφριά χιονόπτωση αυτή την στιγμή στην περιοχή μου, κόλπος Γέρας,100 μέτρα υψόμετρο,4 βαθμοί κελσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αερομεταφερόμενες νιφάδες τώρα στη συμπρωτεύουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κάτι αρχίζει να κάνει ο παίχτης με τα κόκκινα που μπήκε ως αλλαγή!

      Διαγραφή
  34. Νιφάδες τώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!Για να δούμε εάν η νύφη του Θερμαϊκού γίνει όντως νύφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ήλιος και βροχή, παντρεύονται οι φτωχοί,
    ήλιος και χιόνι, ............... ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Χαλκιδική Κασσάνδρα με 4 βαθμούς χιονίζει κατά περιόδους αρκετά καλά μάλλον λόγω του Αιγαίου.
      Είναι οι γονείς μου εκεί.
      Στη Θεσσαλονίκη τώρα λέω ότι ήρθε η άνοιξη (;), καθώς έχουμε διαστήματα με αρκετό ήλιο, σύννεφα αστάθειας (λες κι είναι άνοιξη, απρίλης-Μάης), 6 βαθμούς Κελσίου και κάτι νιφάδες που πετάνε αραιά όπως ακριβώς βρέχει την άνοιξη με ήλιο. Βάλτε γυαλιά ηλίου και δείτε το ηλιόχιονο! Σπάνιο φαινόμενο
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη
      Νέος όρος- ηλιόχιονο! Απολαύστε υπευθυνα

      Διαγραφή
    2. Παντρεύονται οι αρχοντοι όπως αρχόντισσα είναι η Θεσσαλονίκη μας,πάντα το φινάλε θα περάσει από εδώ!

      Διαγραφή
    3. ...παντρεύοντ’ οι αρχόντοι.

      Διαγραφή
  36. Γιάννης απο Μυτιληνη10 Μαρτίου 2022 στις 12:52 μ.μ.

    Καλημέρα από Ζωγράφου! Χιονίζει κατά διαστήματα εδώ και μία ώρα περίπου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δικαστικές υποχρεώσεις με έφεραν σήμερα το πρωί στα Καλάβρυτα.Χιονόστρωση από το άνω Διακοφτό και πάνω .Μέγιστο ύψος χιονόστρωσης 5cm με -2c.Μέσα στην πόλη 2cm με οc.H διαδρομή του ορεινού τοπίου μ α γ ε υ τ ι κ ή.Με κάτι τέτοια πώς μπορείς να μην είσαι χιονόφιλος!.

    Υ.γ. Η απόφαση του δικαστηρίου αθωωτική .===============Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα σε όλη την όμορφη παρέα! Λευκή μέρα και πάλι εδώ στο Ψυχικό Αττικής με κατά διαστήματα όμορφες χιονοπτώσεις! Νομίζω πως θα το κρατήσει μέχρι το απόγευμα για να μας αλλάξει λίγο τη διάθεση και να ξεφύγουμε λιγο από τη μιζέρια του πολέμου!
    Χαρείτε το!

    Δημήτρης Ψυχικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "Τρίτο" ημίχρονο, ακόμη πιο ενισχυμένο και με δυνατό Βαρδάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ταυτόχρονα χιονίζει Ιωάννινα Θεσσαλονίκη και Αθήνα;;;
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα ομάδα! Απίστευτες χιονομπορες μεγάλης έντασης αν. Λάρισας πρόποδες Κίσαβου με θετικές θερμοκρασίες... Αν αυτές οι μπορες ήταν τη νύχτα θα μιλούσαμε και μισάωρο και 5ποντο πιστεύω... Τεράστιες παγωμένες νιφαδες.... Ας ελπίσουμε για το καλύτερο..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χιονοπτωση στην περιοχη της κερατεας το πρωι (08:00) και ελαφρια χιονοστρωση απο τα 300 μερτρα. Μετριας εντασης παροδικες χιονοπτωσεις και αυτην την ωρα 14:30.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Με όλο το σεβασμό κάνατε λάθος Κ. Ζιακοπουλε. Μια πολύ σοβαρή κακοκαιρία και εν δύναμη επικίνδυνη βλέπω εγώ τώρα να εξελίσσεται στηνΚρητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Με όλο το σεβασμό κάνατε λάθος Κ. Ζιακοπουλε. Μια πολύ σοβαρή κακοκαιρία και εν δύναμη επικίνδυνη βλέπω εγώ τώρα να εξελίσσεται στηνΚρητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίνεται απάντηση σε σχόλιο που έκανα πριν από λίγο.

      Διαγραφή
    2. Δεν είπε κάτι για την Κρήτη. Και την προηγούμενη εβδομάδα έβρεχε.

      Διαγραφή
    3. Τι μας λες βρε φίλε από Κρήτη.
      Εννοείτε ότι η Κρήτη ήταν και είναι μέσα στην κακοκαιρία.
      Επικίνδυνη και ίση με τις κακοκαιρίες τού Γενάρη πού έπληξαν το νησί με συγχωρείς πολύ αλλά όχι,δεν είναι.

      Διαγραφή
    4. Κοίτα, το blog είναι δυτικόκαιρο και ανατολικοπροσήνεμο. Έχει και μερικούς Θεσσαλονικιούς.

      Διαγραφή
    5. Που βρίζουν επειδή δεν χιονίζει εκεί.

      Διαγραφή
    6. Και έχει και τον Γιάννη από τα Ανώγεια. Αυτός βρίζει επειδή χιονίζει πολύ εκεί.

      Διαγραφή
  45. Βιαστηκα να μιλησω! Πυκνη χιονοπτωση αυτη την ωρα στην περιοχη της κερατεας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. παντρεύονται οι αρχόντοι χρήστο!"θωμάς"

    υ.γ. αναφέρω προσκαιρη παραβίαση του οχυρού από τα ανατολικά με γρήγορη απόκρουση απο τις φίλιες δυνάμεις...και αποκατάσταση του πεδίου...ηλιος δλδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα από Χαλκίδα. Εδώ και μισή ώρα πολύ πυκνή χιονόπτωση. Κατά τη διάλεκτο των ερασιτεχνών, στουπα!
    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Το στρωνει στην περιοχη του Κατ στο Μαρουσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ,και δεύτερη φορά τον ίδιο χειμώνα που χιονίζει στα κεντρονοτια προάστια της Αθήνας, όνειρο!!

    Ο.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σχόλια που δυσαρεστουν δεν δημοσιευονται? Κριμσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείτε την Κρήτη, την περασμένη Τρίτη (Του καιρού τα νεότερα) ανέφερα χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά του νησιού. Πέρα από αυτό, η χθεσινή αναφορά μου για πιθανή ενεργοποίηση του Aegean Snow Effect είναι αυτονόητο ότι θα επηρεάσει το κεντρικό και το νότιο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης.
      Ίσως δημιουργεί παρανοήσεις το γεγονός ότι δεν κάνω συστηματικά πλήρεις προγνώσεις. Επισημάνσεις κάνω για πράγματα που δεν διακρίνονται εύκολα στα μοντέλα.
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  51. Δάσκαλε ίσως πρέπει να τα κάνεις όλα....."εν δύναμη"!.============Π.Α.

    Υ.γ. Λυσίου λόγος "'Υπέρ του αδυνάτου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Και μετά θα κάθομαι!" που έλεγε ο αείμνηστος Μίμης Φωτόπουλος.

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=GUk1cCFVuDg
      Ευχαριστώ τους φίλους για τις απαντήσεις περί αρχόντων κλπ.

      Διαγραφή
  52. Δάσκαλε πραγματικά βγάζω το σκούφο μου! Λιτός κ περιεκτικός διαβάζεις τον καιρό πλέον σαν σοφός γέροντας! Ίσως από τις πιο δύσκολες ημέρες πρόβλεψης η σημερινή και όμως βρε ''άτιμε''... έδωσες ρεσιτάλ!! Ένα μεγάλο μπράβο, όχι πως το έχεις ανάγκη, αλλά νοιώθω πως πρέπει να το πω!
    Και πάμε κ στα πιο δύσκολα ωέο? Τι θα επακολουθήσει?
    Με εγκάρδια αγάπη.. Χρήστος/Νεφοσκεπής/Γείτονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ γείτονα.
      Επί όσων αναφέρεις θέλω να πω ότι με την πάροδο των ετών βλέπω πλέον την πρόγνωση του καιρού από τη χρηστική της πλευρά (ουσία) και όχι από την πλευρά των λεπτομερειών εκείνων που για επιχειρησιακή εκμετάλλευση είναι ασήμαντες.
      Για το επόμενο διήμερο, βλέπε τη σημερινή ανάρτησή μου.
      Καλό βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
  53. πως θα επηρρεάσει την Αττικη ο κοκκινος παίκτης (μέγιστος στροβιλισμός) αυριο κ μεθαυριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αύριο λίγα πράγματα Γιάννη.
      Η Βόρεια Αττική κυρίως θα πάρει μέσα στη νύχτα κ αύριο Χιονομπόρες με εξάρσεις τοπικά αξιόλογες.
      Ίσως πρόσκαιρα χιονίσει τις θερμές ώρες της ημέρας και πάλι όπως έκανε και σήμερα,μέχρι τα πεδινά και τα νότια.
      Άνευ σημασίας όμως νομίζω.
      Το καλό της Αττικής έρχεται το Σάββατο.
      Τρίτη πράξη και πιό δυνατή γενικά γιά Αττικοβοιωτία.
      Σήμερα τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχαμε πει.

      Διαγραφή
    2. για Σαββατο, δειχνει μεγιστο στροβιλισμο αλλα με ΒΔ wind shear,αυτο ρωταω πως θα επηρρεασει τον υετο, με δεδομενο ΒΑ ρευμα χαμηλα.

      https://meteologix.com/gr/model-charts/euro/sterea-ellada/deep-layer-shear/20220312-1800z.html

      ΙΩΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ετσι ακριβως φωτη. Το σαββατο καλες πιθανοτητες για ελαφριες χιονοστρωσεις στον νομο. Ακομα και στα πεδινα. Ετσι οπως θα στροβιλιστει ο αυλωνας θα δωσει απο το μεσημερι και μετα υετο και καταλληλες θερμ ταυτοχρονα.

      Διαγραφή
  54. Το μεσημέρι είχαμε μια σύντομη χιονόπτωση στα Γιάννενα.Εμοιαζε πολύ με την ανοιξιάτικη αστάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κενταει τωρα αν.λαρισας 150μ υψομετρο με χιονοστρωσεις ακαριαια παντου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή