Ζητείται απάντηση

Κυψέλη στο Δυρράχι Αρκαδίας, 10-3-2022. Φωτ. Αγγελική Γκογκίδη

 

48 σχόλια:

  1. Ας ελπίσουμε πολύ σύντομα δάσκαλε κούρασε όλη αυτή η κατάσταση από εδώ και στο εξής μόνο ζημιές μπορεί να δώσει και τίποτα άλλο.
    Γιάννης Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τον Θεό και τον καιρό, συμβόλαιο δεν κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ μου δάσκαλε όσο περνάνε τα χρόνια δυστυχώς δύο πολύ όμορφες εποχές η άνοιξη καί τό φθινόπωρο θα συρρικνώνονται.. καί αν το να συνεχίζουμε να μετράμε τον Αύγουστο σε μια παραλία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου είναι ωραία,η μέτρηση του Γενάρη ενώ έχουν ξεκινήσει οι χαιρετισμοί μάλλον εκνευρίζει!! Γιώργος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι πάντως μέσα στο Μάρτη! Το θεριό από την ανατολή βρυχάται και πλησιάζει την Ευρώπη σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ δάσκαλε την ίδια απορία έχω και εγώ έχοντας μελίσια τα οποία φέτος δεν τραβάνε μπροστά καθόλου ο χειμώνας τα κρατάει πίσω ,όπως είπα μέχρι τέλος του μήνα βλέπω χειμώνα,βέβαια περιμένω να μας πείτε και εσείς δάσκαλε τι βλέπετε Χρήστος από την άκρως παγωμένη χειμωνιάτικη Οθρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός να μας καταλάβει συνάδελφε, που τρέμουμε μη χάσουμε το βιός μας..
      Ας εκμεταλλευτούμε τις 2-3 ηλιόλουστες μέρες της εχόμενης εβδομάδας, να ταϊσουμε, γιατί θα μείνουμε με άδειες κυψέλες..
      Σαν σήμερα πρόπερσι, είχε έρθει ο πελαργός στα χωριά της Καρδίτσας..
      Αλλά, τα 'χει αυτά ο Μάρτης, κι ας μην μας αρέσουν...

      Διαγραφή
  6. Ωραία φωτογραφία από το πανέμορφο Δυρράχι, που για όσους δεν το έχουν επισκεφτεί, βρίσκεται στην αγκαλιά του ελατοδάσους του βορείου Ταύγετου σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων. Όσο για την απάντηση στο ερώτημα εγώ θα πω ότι μετά το ατελείωτο, βασανιστικά καυτό, "εφιαλτικό" θα έλεγα καλοκαίρι, ήρθε και ο μακρύς, κρύος, χιονισμένος και γιατί όχι "ονειρεμένος" χειμώνας! Ας μείνει λοιπόν όσο έχει αποφασίσει, είναι ευπρόσδεκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Γενάρης δεν βγαίνει από το σώμα τού Μάρτη γιά φέτος!
    Οπότε λογικά τον Απρίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, αλλά έτσι βρέχει στην Κρήτη, Ρέθυμνο πόλη από 01 Ιανουαρίου 400, βροχομετρικού έτους από 01 Οκτωβρίου 750, μέσος ετήσιος 640 (περίπου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O gem δίνει κάθε φορά ανοίγει τον δρόμο η μου φαίνεται?Γιάννης.πολυ αξιόπιστο φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό στις τάσεις και το GEM, όμως ο βασιλιάς είναι το UKMO το βρετανικό καθώς και αυτό πιάνει πρώτο όλη την τάση και τη διάταξη μέχρι μία εβδομάδα πριν.

      Διαγραφή
  10. Δεν δάσκαλέ μου. Καλό Πάσχα τώρα! Για καλού κακού, μετά τους Ντάλτονς, τα αρκουδάκια και τους βαθμούς, ετοιμάστε κάτι ωραίο για το επόμενο.

    Ν.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να ενώσουμε τις προσευχές μας ωστε να επαληθευθεί ο δάσκαλος και να γίνει μετα τις 15/3 ο χειμώνας "persona non grata"..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σε όλους. Νομίζω ότι είμαστε ελαφρώς υπερβολικοί, καθώς ο είμαστε στην 11η μέρα του Μάρτη, δηλαδή αστρονομικά στο χειμώνα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο χειμώνας ίσως κούρασε αρκετούς, ειδικά φέτος στην ανατολική Ελλάδα με τους χιονιάδες, ωστόσο θα έρθουν και η άνοιξη και το καλοκαίρι στην ώρα τους. Αντίστοιχα, δε νομίζω να φαίνεται σε κανέναν περίεργο ή να θεωρεί αφύσικο το να κάνει καύσωνα στις 5 ή 10 του Σεπτέμβρη, όσο και αν δε μας αρέσει. Θα έρθει λοιπόν και η άνοιξη κάποια στιγμή, όχι σε πολύ καιρό. Αν συνεχιστούν τα κρύα έως 25-30 Μάρτη χωρίς υποψία άνοιξης στον τότε προγνωστικό ορίζοντα, όντως τότε να ανησυχήσουμε κ να αναρωτηθούμε. Προς το παρόν δε θεωρώ ότι υπάρχει κάτι αφύσικο στο να είναι ο καιρός χειμωνιάτικος το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.
    Παύλος, Άρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαβάζω για κουραση, για συρρίκνωση άνοιξης κ.α,τελικά γιατί δεν αποδεχομαστε την όποια καιρική κατάσταση όπως έρθει, ακόμη και την ασυνήθιστη, γιατί όπως ξέρουμε,έχει ο καιρός γυρίσματα. Θα 'ρθει και η άνοιξη, μετα τις 10 Απρίλη.. Όχι ότι δεν θα ξαναδούμε και λίγες ψύχρες αλλά πλέον η άνοιξη θα εγκατασταθεί και θα αρχίσουμε άλλες αναζητησεις.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άνθρωπος προσαρμόζεται, η χλωρίδα όμως όχι τόσο γρήγορα, στις απότομες εποχικές αλλαγές (πχ συρρίκνωση της άνοιξης). Κι όταν η σοδειά καταστρέφεται και δεν έχεις να φας (τουλάχιστον εγχώρια) φρούτα και λαχανικά, οπότε το ρίχνεις σε άλευρα και κρεατικά, δημιουργούνται άλλα σοβαρά προβλήματα. Τα οπωροκηπευτικά θεωρώ πως είχαν μια εξελικτική πορεία πολλών ετών που καθόρισε τα χαρακτηριστικά τους και δεν πρόκειται να αποδεχτούν τις ακραίες αλλαγές έτσι εύκολα και γρήγορα. Δεν θα αναλύσω περισσότερα για αυτό το πολυδιάστατο θέμα, αρκούν τα πιο επίκαιρα.

      Διαγραφή
  14. "να ρθει το καλοκαίρι....να βγουν οι βλάχοι στα βουνα...να βγούν και οι βλαχοπούλες" να ολοκληρώσω και εγώ κυριε Ζιακόπουλε...με λαογραφία!.Η απάντηση δεν ειναι θετική ακόμα ,η κυκλοφορία είναι εμμονική με τον αντικυκλώνα που τον χειμώνα ειχε εγκατασταθεί στα μέσα πλάτη αλλά δυτικότερα μας...να εχει εισέλθει πια...στην ανατολική ευρώπη δυτική ρωσσία σκαβοντας την Σιβηρία...ο υποτροπικός αγνοείτε..οπως και τα χαμηλά της δυτικής ευρώπης(ρευμα του κόλπου)...επιμένω κυριε ζιακόπουλε μηπως αυτην η εμμονική κυκλοφορία δείχνει μια νεα αποσταθεροποίηση του κλίματος? ..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χιονίζει αυτή τη στιγμή στο Θέρμο Αιτωλοακαρνίας στα 350μ υψόμετρο λίγα χιλιόμετρα ανατολικά τού Αγρινίου!
    Απρόβλεπτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Update
      Και μετά το Θέρμο σύμφωνα με αναφορές φίλων νέα μπούκα διά μέσου τού Αμβρακικού κόλπου και χιονίζει αυτή τη στιγμή στα χωριά του Ξηρομέρου ακόμη και πάνω από τα 300μ.
      Συννεφιά και στην πόλη τού Αγρινίου.
      Απρόβλεπτο και αυτό!
      Αυτά τα ολίγα γιά αυτούς πού είναι εντελώς απόλυτοι Μάρτη μήνα για το πού ακριβώς θα χιονίσει.

      Διαγραφή
    2. Τι λες ωρέ Φώτη αλήθεια? Αρχίζω να κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα στην Άρτα, 30χλμ είμαι σε ευθεία απ' τα χωριά του Ξηρόμερου
      Παύλος

      Διαγραφή
    3. Τά χιόνια στήν Αιτωλοακαρνανία είναι όπως οι βροχές μέ νοτιοδυτικόν άνεμο στήν Κεντρική Εύβοια : ανάξια λόγου.
      Γιώργος από Χαλκίδα

      Διαγραφή
    4. Ναι Γιώργο εννοείτε πρόσκαιρα όλα αυτά.
      Εμάς μας εννοεί το δυτικό στριμ.
      Όμως δεν παύει να μην το περίμενε κανείς,καθώς εάν δεις στη δορυφορική όλη η μπούκα η οποία συνεχίζει ακόμη και τώρα να επηρεάζει τη ΒΔυτικη Αιτωλοακαρνία μπήκε μέσω τού Αμβρακικού κόλπου.
      Δλδ παρατηρήθηκε τροφοδότηση και μεταφορά νοτιότερα υγρασίας.
      Κάτι τέτοιο γίνετε και σε μέρες αστάθειας στο νομό αρκετές φορές την άνοιξη η το καλοκαίρι.
      Εν ολίγοις δεν υπάρχουν τετελεσμένες προγνώσεις με ακρίβεια ειδικά τέτοια εποχή, το έχω πει και το ξαναλέω.

      Διαγραφή
    5. Παύλο, το νου σου, κάτι δείχνει ο τζίφος τώρα.

      Διαγραφή
  16. Όπως το 1987 έκανε τον ιστορικό χιονιά του Μαρτίου και τον φοβερό καύσωνα του Ιουνίου φέτος είχαμε ακραίο καύσωνα το καλοκαίρι και βαρύ χειμώνα τώρα, στο περίπου κάπως έγινε επανάληψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. για να δούμε τι θα μας φέρει ο 1050 αντικυκλωνας εκ Σκανδιναβιας-Σιβηριας μετα τις 16-18/3 ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καραβατακης Αντώνιος11 Μαρτίου 2022 στις 8:44 μ.μ.

    Μία εικόνα, χίλιες λέξεις. Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ θα πω ότι όλα αυτά είναι ασυνήθιστα μεν, φυσιολογικά δε. Τίποτα το ακραίο δε συμβαίνει. Ούτε ο χειμώνας που βιώνουμε. Τα προηγούμενα ήταν μη φυσιολογικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η απάντηση στο ερώτημα του κύριου Ζιακόπουλου είναι : Όταν θα χιονίσει στην συμπρωτεύουσα... Ίσως μέτα έρθει και η άνοιξη. Καλό Βράδυ. Στέλιος Θεσσαλονίκη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μετά και τις εκατέρωθεν ευλογίες,ας το θέσω ούτως "Κύριος δίδωσι (την Άνοιξιν),Κύριος αφαιρεί (την Άνοιξιν).Ώσπερ τω Κυρίω δόξει,ούτω και γενήσεται".======Π.Α.

    Υ.γ. Αλήθεια ο "Φίλιππας" πού βρίσκεται?.Εμείς εδώ αγνοούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εύχομαι κ του Ευαγγελισμού τα χαρμόσυνα νέα της άνοιξης.
    Παντως απο 18 κ μετά.. Πολύ πολύ κρύο.. Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα αργήσει λίγο ακόμα. Όπως θα αργεί κάθε χρόνο τα επόμενα χρόνια κατά την Zharkova. Για να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λίγα λόγια για το χιονιά του Σαββάτου (12/3).
    Με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες στη χαμηλή τροπόσφαιρα, 3/8sc χιονίζουν όπου θέλουν, το λένε- δεν το λένε τα μοντέλα!
    Μάρτη μήνα με θετικές θερμοκρασίες οι χιονοστρώσεις δεν είναι εύκολες, όταν χιονίζει μεσημέρι-απόγευμα σε περιοχές εντός της αστικής θερμικής νησίδας.
    Για το πού θα χιονίσει, τα βασικά μοντέλα συμφωνούν και οι περιοχές που θα δεχθούν το μεγαλύτερο όγκο χιονιού είναι δεδομένες. Έχω την εντύπωση, όμως, ότι η αυριανή ημέρα θα μας επιφυλάξει αρκετές εκπλήξεις είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω.
    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δασκαλε, εσεις προς ποιου ειδους εκπληξεις συγκλινετε βασει της εμπειριας σας?

      Διαγραφή
    2. Όταν υπάρχει ενθουσιασμός για τον αυριανό χιονιά και λές κοιτάξτε θα έχουμε προς τα κάτω ή προς τα πάνω εκπλήξεις, κάπου πατάς λίγο το φρένο. Με άλλα λόγια, νομίζω ότι οι αρνητικές εκπλήξεις θα είναι περισσότερες.

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα σ όλους .Δάσκαλε τι βαθμό θα βάζατε μετά την πρωινή αίτηση του Φιλίππου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται από την περιοχή. Για την Αθήνα ίσως του άφηνα τον ίδιο βαθμό.

      Διαγραφή
    2. Θα σταθώ σε παλιές σας κουβέντες. Ότι πάντα αυτές οι διατάξεις με τόσο χαμηλή θερμοκρασία στη μέση τροπόσφαιρα πάνω από το Αιγαίο, σας έχουν εκπλήξει ουκ ολίγες φορές. Η αλήθεια είναι ότι τα έχετε πει αυτά, διαφορετικούς μήνες κι όχι Μάρτιο με χιονόπτωση κατά την ημέρα. Εδώ είμαστε και θα πούμε πάλι αύριο. Καληνύχτα και καλές εκπλήξεις

      Διαγραφή
    3. Ως προς την ένταση γιά Αθήνα με επιφύλαξη θα αφήσω και εγώ το 6αράκι πού έγραψε και ο δάσκαλος γιά αύριο.

      Διαγραφή
  26. Κατά μέσον όρο οι πρώτες 20 μέρες του Μάρτη είναι ψυχρότερες από τον Δεκέμβρη. Αυτό τουλάχιστον έχω διαβάσει. Μην ξεχνάμε επίσης ότι με το παλιό ημερολόγιο έχομε ακόμη τέλη Φλεβάρη. Βέβαια, παρόλ'αυτά η τρέχουσα κακοκαιρία με τα επανειλημμένα κύματα δεν είναι μεν ακραία αλλά και δεν παύει να είναι ασυνήθιστη, ειδικά στην Κρήτη. Εδώ μέχρι σήμερα στα παράλια έχει ρίξει συχνά χαλάζι αλλά δεν έχει - ακόμη - χιονίσει πολύ χαμηλά, ούτε έχει σπάσει θερμοκρασιακά ρεκόρ στις μεγάλες πόλεις της βόρειας παραλίας. Θα δούμε αύριο και ίσως την Κυριακή. ΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μην μας λέτε τέτοια κυριε Ζιακόπουλε...σε εμάς τους πάνω...τόσες μέρες κρατήσαμε...να αλωθούμε...από εναν αυλωνα εξώλης και προόλης του Μάρτη?"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δάσκαλε την Ευβοια-Χαλκιδα θα της δώσουμε κανέναν βαθμό η στην ίδια τάξη και αυτή?Καλό βράδυ από Χαλκιδα.Γιαννης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να δούμε τι θα μας επιφυλάξει ο καιρός αύριο για Αθήνα! Εχω την υποψία ότι οι ευνοημένες περιοχές θα είναι αρκέτα πιο βόρεια από το κέντρο και αυτές που ευνοήθηκαν τις τελευταίες 2 ημέρες (Βορεια,βορειοδυτικά και βορειανατολικα).

    Ειναι δύσκολος ο Μάρτιος για στρώσιμο, θυμάμαι να χιονίζει με 0.4c στη Νεα Φιλαδέλφεια πρωί ( δεν θυμάμαι χρονολογία αλλά την περασμένη δεκαετία) και δεν έπιανε με τίποτα πέρα από τα κλασικά σημεία. Γι αυτό θεωρώ ότι από το κέντρο και νοτιότερα καμία Ελπίδα για κάτι το ιδιαίτερο! Εκτός αν πέσουμε σε εξάρσεις!

    Πάντως φαίνεται ότι ο χειμώνας είναι εδώ και ότι ο Μάρτιος θα είναι γδάρτης.

    Υπομονή και προς το παρόν μην ξεχνάτε τα μπουφάν σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Με λίγα λόγια ο δάσκαλος τα είπε όλα για μία ακόμη φορά,οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην συμφωνήσω απόλυτα μαζι του και καλό είναι να κρατάμε πάντα μικρό καλάθι ειδικά για τα μεγάλα αστικά κέντρα αυτηωτην εποχή.
    Οι εκπλήξεις ίσως είναι περισσότερες από τις σημερινές,για πολλές περιοχές της χώρας,αλλά είπαμε,ας κρατάμε μικρό καλάθι.
    Η περιοχή μου δέχθηκε τελικά πολύ υετο και χιονιστηκε όλη η Βοιωτία απ'ακρη σε άκρη μηδέ των κάμπων εξαιρούμενων,ασχέτως που σε χαμηλά σημεία τα έλιωσε σχεδόν μέχρι το βραδυ(Η Κωπαιδα κρατάει ακομη)Και όλα στάζουν νερό.
    Ξαστεριά από αργά το βράδυ και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που κάνουν ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση για φυτά και τα δέντρα,
    Πάμε για τα αυριανά που φαίνονται αρκετά δυνατά για την περιοχή μου καθώς όλα α σημάδια συνηγορούν προς τα εκε.
    Φίλε Πέτρο τι να σε κάνω,άμα πήραν πάλι χιόνι μέχρι και οι δύσκολες σε αυτο ΝΑ περιοχές της Βοιωτίας(Ξηρονομη και Δομβραινα) και εσείς τίποτα,νομίζω πως θέλετε επειγόντως...ξεμάτιασμα...!! Τι να πω άλλο...εκτός και αν σας βαραίνουν παλιές αμαρτίες οπότε καλό είναι να επισκεφτείτε τον πάτερ του μπλογκ για εξομολόγηση(παπασταματη,πιστεύω να μην παρεξηγήσεις το χωρατο μου).
    Δύσκολη η περιοχή σας φίλε Πέτρο στον υετο.
    Για το μέλλον του..χειμώνα δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο και δεν χρειάζεται να γίνομαι κουραστικός αφού ισχύει ότι έχω γράψει επανειλημμένα.
    Ούτε εγώ το θέλω αυτό που συμβαίνει καθώς ασχολούμαι με αγροτικές καλλιέργειες,δεν μπορώ όμως να μην πω αυτά που βλέπω να έρχονται και καλό είναι να πάρει ο καθένας τα μέτρα του.
    Φίλε Βαγγέλη.Κ,έχω γυρίσει εκατοντάδες φορές όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και δεκάδες όλη σχεδόν την Ευρώπη οδηγώντας κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες σε βουνά και κάμπους,αλλά πιστεψε με,αυτό τα χαλί με την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και μάλιστα λίγα χιλιόμετρα πρίν την πρωτεύουσα της Ελλάδας,δεν το έχω συναντήσει πουθενά,γιατί μιλάμε για ευθεία δρόμο και όχι για την ανάβαση των Άλπεων.
    Ότι δεν έχουμε παιδεία ούτε σε αυτό το θέμα,νομίζω πως πάλι ξεκινάει από το κεφάλι του ψαριού και όχι από την ουρά αυτού.
    Έχοντας ένα παμπάλαιο σύστημα αξιολόγησης των καινούργιων (και όχι μόνο),οδηγών που δεν προσφέρει τίποτε σε αυτούς αλλά μόνο στο ίδιο το συστημα(+100-150 ευρω για να το σιγουρευσούμε) και μετά βγαίνοντας στον δρόμο οι περισσότεροι αγνοούν βασικά πράγματα που όμως τα συναντούν συνέχεια.
    Αλήθεια πόσες "γωνιες" παρκάρισμα κάνει κάποιες σε όλη του την οδηγική πορεία του;
    Εγώ σαν επαγγελματίας έχω κάνει ελάχιστες.
    Πόσο είναι το ποσοστό σε αυτούς που δεν ξέρουν να αλλάξουν την ρεζερβα στο αυτοκίνητο(πολλοί αγνοούν ακόμη και αν έχουν);
    Πόσο είναι το ποσοστό σε αυτούς που όχι αν φέρουν αλυσίδες,αλλά εάν ξέρουν να τις τοποθετούν;
    Θα εκπλαγεί κάποιος εάν μάθαινε τα πολύ χαμηλά ποσοστά σε αυτά τα λίγα και"ευκολα"που ανέφερα,καθώς εάν πάμε σε άλλα "δυσκολοτερα" ίσως γράψω και εγώ τριλογία όπως ο δάσκαλος.
    Άστο φίλε Βαγγέλη αυτό το θέμα καλύτερα γιατί πονάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα σας.Δεν υπάρχει πρόβλημα φίλε Χριστόδουλε.Πυκνα νέφη ανατολικά των Μεσογείων.Μάλλον ετοιμάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τον Μάρτη τον γνωρίζουμε όλοι, ειδικά εδώ στα ΒΑ, ξέρουμε ότι δεν έχει όρια. Φέτος είναι πιο σταθερά κρύος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που είχε αυξομειώσεις.Παντως κάθε χρόνο έχει παγωνιες (και -10 στα πεδινά παλαιότερα) οπότε οι φετινές παγωνιες δεν θεωρούνται ασυνήθιστες. Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου.Υστερα κρύα βροχη , καλές μέρες και πάλι βροχή μέχρι 20 Ιουνιου περιπου,οπότε αρχίζουν οι ζέστες.. Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χριστοδουλε, τα είπες όλα για τους οδηγούς... όταν δεν κοιμάμαι είμαι συνεχώς στο δρόμο με τις δουλειές μου και τα βλέπω!
    Στα καιρικά τώρα, υπάρχουν και πολύ χειρότεροι καιροί για το Μάρτη που δεν αρέσουν ούτε σε χιονόφιλους, ούτε βέβαια στους αγρότες από ότι δείχνουν τα μοντέλα δε το γλιτώνουμε. Αυτές είναι οι ξεροπαγιές που φαίνονται για την επόμενη εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο και πιθανόν μέχρι τα τέλη του μήνα ή αλλιώς, όπως έχει πει παλαιότερα ο δάσκαλος, ο στέρφος χειμώνας! Για να έχει νόημα ένας παρατεταμένος Μαρτιάτικος χειμώνας χρειάζεται και ο καλός και γενικευμένος υετός αλλιώς ας έρχεται χωρίς καθυστέρηση η άνοιξη.
    Είχα επισημάνει ότι κάθε εποχή όταν κουράζει κάνει επιθυμητή την αλλαγή της, η ομορφιά της άνοιξης είναι ότι διαδέχεται ένα χειμώνα που έχει κάνει τη δουλειά του με κρύα, νερά, χιόνια και λιγοστή ηλιοφάνεια! Χωρίς πολλά πολλά η κάθε εποχή όπως πρέπει να είναι και όπως την έχουμε μάθει! Ο χειμώνας του Μαρτίου βέβαια κάθε άλλο παρά πρωτοφανής είναι, ωστόσο η παροιμία κάλλιο Μάρτης στις γωνιές κλπ αναφέρεται κυρίως στον απαραίτητο υετό που τον συνοδεύει και όχι στα παρατεταμένα ξερόκρυα που περιμένουμε!
    Ο δάσκαλος και μόνο με την ανάρτηση με την αμυγδαλιά τα είπε όλα, για τις λεπτομέρειες περιμένουμε πάντα την τελευταία στιγμή! Αν και χειμωνοφιλος, με την ίδια λαχτάρα που περίμενα την επιβεβαίωση των με πολύ έξυπνο τρόπο παρουσιαζομένων μακροπρόθεσμων εκτιμήσεών του για χιόνια, πολύ θα χαρώ να δω και μια ανάλογη ανάρτηση που να λέει ότι έρχεται η άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σε όλα,εύστοχε Χρήστο.Εδώ στην ξεροΚορινθία λες να περιμένουμε τους.......μουσώνες?.========Π.Α.

      Διαγραφή