Το νιφαδοκυνηγητό της Αθήνας και τα σοβαρά του κόσμου!


 

13 σχόλια:

  1. Αν πούμε οτι στην ανταρκτική φαίνεται μια ισορροπία είμαστε αρνητές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε. Από τα γραφήματα δεν προκύπτει ισορροπία: οι εκτάσεις του θαλάσσιου πάγου είναι στατιστικώς σημαντικά χαμηλότερες ακόμα και από το 10% των ελαχίστων καλύψεων.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχουν επαρκη στοιχεία.Απ το 81 και μετά

      Διαγραφή
  2. ευχαριστώ κύριε Ζιακόπουλε για την ανταπόκριση....δεν λέω συμπεράσματα...περιμένω και την γνώμη σας (αν θελετε βεβαια) για την φετινή κυκλοφορία στο Βορειο ημισφάιριο...σας βάζω και ένα στοιχηματάκι...περιμένετε να δείτε την Ευρώπη με την ενεργειακή κρίση πως θα αρχίσει να υποβιβάζει την κλιματική αλλαγή...προσοχή μπορεί να είμαι κριτικός απέναντι σε αυτήν την θεωρία αλλά δεν είμαι τρελλός να μην θέλω καθαρότερη ατμόσφαιρα..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το νιφαδοκυνηγητό να τελειώνει. Αν και καιρόφιλος και χιονόφιλος, χρειάζεται πραγματικά λίγη άνοιξη. Να κλείσουμε και λίγο το καλοριφέρ επιτέλους... Πάντως για τα ανατολικά προσήνεμα και για την Αττική ο φετινός χειμώνας ήταν κατά γενική ομολογία παλιακός. Η χθεσινή αξιόλογη για τα μέτρα της εποχής χιονόπτωση σε περιοχές του κέντρου ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ο δε Υμηττός μας θύμισε φέτος τα περασμένα του μεγαλεία. Και εις άλλα με υγεία του χρόνου για όλες τις περιοχές.

    ΥΓ. Περαστικά στον φίλο Φώτη και συγχαρητήρια στον Χριστόδουλο για την πρόβλεψη και της παράτασης. Φίλε Χριστόδουλε, όμως, πέναλτι δεν θέλουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιπποκράτη εννοείται πως δεν θέλουμε πέναλτι και το έγραψα πριν λίγες ημέρες,το θέμα είναι ότι ο καιρός έχει τον τελευταίο λόγο και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
    Το ΣΚ που φαίνεται ότι θα έχουμε καλό καιρό και θα είμαι στα κτήματα μου, θα έχω νεότερα για την εξέλιξη του καιρού και ελπίζω αυτά να είναι ευχάριστα καθώς έχουμε ξετιναχθει από τα έξοδα για θέρμανση ξεπερνώντας και αυτά της Αριάδνης.
    Φίλε Φώτη, αν και τα είπαμε τηλεφωνικά οι δύο μας,σου εύχομαι περαστικά και όσο αφορα αυτό που έγραψες για τον Σπανό,τουλάχιστον από την μεριά μου δεν υπάρχει κανένα είδος κόντρας εγώ γράφω μόνο αυτά που μπορώ και πιάνω με τις κεραίες μου και δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση με κανέναν,αναλαμβάνοντας μάλιστα και το όποιο ρισκο για όσα λεώ.
    Από το πρωί σήμερα χιονίζει κατά διαστήματα στην περιοχή μου έως και την θάλασσα,ενώ στα ορεινά του Ελικώνα χιονίζει πυκνά από τα ξημερώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους και όλες!Χριστόδουλε παλιακος χειμώνας για τα μέρη μας(εγώ διαμένω Χαλκίδα με καταγωγή από Μουσταφαδες Θήβας).Όπως στον δάσκαλο βγάζουμε το καπέλο για το επιστημονικό κομμάτι της πρόγνωσης καιρού άλλο τόσο εύγε και σε εσένα για αυτά που έλεγες από το φθινόπωρο.Αν και φοβάμαι ότι σπάνια πλέον θα δούμε τόσα νερά και τόσα χιόνια από τον επόμενο χειμώνα και μετά..εύχομαι από βδομάδα να πεις ευχάριστα νέα για ερχομό άνοιξης και ένα κανονικό καλοκαίρι(μακριά από το περσινό).Γιαννης-Χαλκιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περασμενο καλοκαιρι (δηλαδη χειμωνας εκει), η Ανταρκτικη εζησε την βαρυτερη χειμωνιατικη περιοδο, ρεκορ 62 ετων. Η δε Αρκτικη φετος ειχε την 2η μεγαλυτερη παγοκαλυψη των τελευταιων 18 ετων. Γιατι αποκρυπτονται αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λόγος είναι απλός, φίλε μου. Πρόκειται για γεγονότα που αποτελούν αντικείμενο μυστικού και παρασκηνιακού χειρισμού από ισχυρές δυνάμεις με κακή πρόθεση. Σε αυτές τις δυνάμεις προσχώρησε και ο «δάσκαλος»!

      Διαγραφή
    2. ΄Δάσκαλε υπονοείς την "Νέα τάξη πραγμάτων" στην οποία έχεις προσχωρήσει από καιρό.Πρόσεχε "καψερέ" γιατί επικρέμαται βαρύς ο πέλεκυς της Θείας Δίκης επί της κεφαλής σου΄.============Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Άστα, φίλε μου. Πολιτικές Γκεστάπο, SS, Στάζι και Κα γκε μπε. Μπλέξαμε.

      Διαγραφή
  7. Πάντως πρώτα να τα βρουν οι μετεωρολόγοι σε αυτούς που πιστεύουν ότι φταίει ο άνθρωπος για την κλιματική αλλαγή και σε αυτούς που διαφωνούν και ας μας πουν και μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μετεωρολόγοι που πιστεύουν στην ανθρωπογενή κλιματική κρίση είναι -σε πλήθος και αξία- τα έγκυρα ψηφοδέλτια, οι διαφωνούντες είναι τα άκυρα και τα λευκά! Τι να συγκρίνεις; Αυτά και τέλος.

      Διαγραφή