Αυλαία για τα καλοκαιρινά 38άρια

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως τη Β. Αδριατική κινείται Α-ΝΑ. Το πέρασμά του από τη χώρα μας, που βασικά θα γίνει τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή (28-29/8), θα σηματοδοτήσει την επικράτηση ενός κύκλου ενισχυμένων μελτεμιών (ένταση στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ) και θα προκαλέσει βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Έτσι, η ζέστη του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) θα είναι η τελευταία του Αυγούστου, καθώς η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας από τους 38 βαθμούς θα πέσει την Παρασκευή στους 33 με 34 βαθμούς. Ακόμα πιο δροσερό θα είναι το Σαββατοκύριακο (30-31/8) ιδιαίτερα στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, όπου το μελτέμι θα είναι κυρίαρχο. Κατά τα άλλα, τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν την Πέμπτη στην κεντρική και κυρίως στην Α. Μακεδονία, αλλά την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αυξάνονται οι πιθανότητες για τέτοιου είδους φαινόμενα στην κεντρική Ελλάδα και την Ήπειρο.


Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στην Α. Μακεδονία. Άνεμοι Β μ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων τη νύχτα στην Α. Θεσσαλία- Β. Σποράδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις το βράδυ στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές-βραδινές ώρες κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου