Βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας. Οροφή για το μελτέμι του Αιγαίου τα 6 μποφόρ

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Κύπρου με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο). Κατά τα άλλα, ο καιρός του Σαββατοκύριακου θα είναι γενικά καλοκαιρινός, χωρίς προβλήματα ανέμων στις θάλασσες. Οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο. Στη διάρκεια της νέας εβδομάδας θα επικρατήσει στη χώρα ήπιος καύσωνας με μέγιστες θερμοκρασίες 37 με 39 και τοπικά στις ανατολικές και νότιες περιοχές 40 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέγιστες εντάσεις στο Ιόνιο τα 4 και στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.        

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου