Άνοδος της θερμοκρασίας. Οροφή οι 40 βαθμοί

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη είναι ευνοϊκή για τη διατήρηση του Β-ΒΔ ρεύματος στην περιοχή μας με μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ στα νότια πελάγη. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) η θερμοκρασία θα φθάσει στα κεντρικά και νότια τους 38 βαθμούς και ίσως εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας. Το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή (22-24/8) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ζέστη ιδιαίτερα στην κεντρική και τη νότια χώρα, όπου η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 39 και πιθανώς τοπικά τους 40 βαθμούς. Στα βόρεια η οροφή της θερμοκρασίας θα είναι οι 37 βαθμοί. Στο διάστημα αυτό οι άνεμοι μόνο στα Ν-ΝΑ θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στις αρχές της νέας εβδομάδας.  


Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 37 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου