Μελτέμι και δροσιά

Οι σποραδικές καταιγίδες βασικά στη Β-ΒΑ Ελλάδα σηματοδοτούν το τέλος του καύσωνα και την έναρξη περιόδου μελτεμιών και δροσιάς στη χώρα. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα) ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β-ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα προκαλέσει ενισχυμένους Β-ΒΑ ανέμους οι οποίοι στα κανάλια του κεντρικού και νότιου Αιγαίου θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς. Χαμηλές θα είναι και οι ελάχιστες τιμές της ιδιαίτερα στη Β-ΒΔ Ελλάδα.  Το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη (19-20/8) τα μελτέμια σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από την Πέμπτη (21/8) ως το Σάββατο (23/8) ένα νέο θερμό κύμα  θα επηρεάσει τη χώρα και κυρίως την κεντρική και τη νότια Ελλάδα, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στα επίπεδα του καύσωνα.


Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
        

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στη Χαλκιδική. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία από 13 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις πρωινές ώρες κυρίως στις Β. Σποράδες και την Εύβοια. Άνεμοι B-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι Β 6 με 7 και τοπικά στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ  4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου