Συνεχίζεται, προς το παρόν, ο άστατος και δροσερός καιρός

Το βαρομετρικό χαμηλό, που προκαλεί τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως την ηπειρωτική Ελλάδα, κατευθύνεται προς το Β. Αιγαίο και θα εξακολουθήσει να επηρεάζει τη χώρα και στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη).  Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά της εποχής αυτής. Την Παρασκευή (8/8), οι συνθήκες θα παραμείνουν ευνοϊκές για την εκδήλωση σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 με 5 μποφόρ και η δροσιά θα είναι αισθητή κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Το Σαββατοκύριακο (9-10/8) οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, οι άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Οι πρώτες 3-4 ημέρες της νέας εβδομάδας θα είναι τυπικά καλοκαιρινές με αισθητή ζέστη και βόρειους ανέμους το πολύ 6 μποφόρ.


Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα.   Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικοί όμβροι και πιθανώς παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικοί όμβροι και παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου