Επιστροφή στο Νοέμβριο και έπεται χειμώνας

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει σταδιακά σχεδόν όλη τη χώρα (εξαιρούνται οι Α-ΝΑ νησιωτικές περιοχές) με: βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, νοτιάδες ως τα 8 μποφόρ και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα θα χιονίσει και στα ημιορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας, καθώς εκεί θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι και θα πέσει η θερμοκρασία. Το Σαββατοκύριακο (7-8/3) ο καιρός θα γίνει περισσότερο χειμωνιάτικος με την επικράτηση ΒΑ ανέμων στις περισσότερες περιοχές της χώρας και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Έτσι, τα χιόνια στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα κατεβούν σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου. Πάντως, με το Α-ΒΑ ρεύμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση αρχικά στη δυτική Ελλάδα  και την Κυριακή στο Α. Αιγαίο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (9-10/3) τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, αλλά οι βοριάδες και το κρύο θα παραμείνουν.

 

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015                           


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές, καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (Δ. Μακεδονία). Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Β-ΒΔ  Αιγαίο, τις Δ. Κυκλάδες και τη Δ. Κρήτη. Άνεμοι Ν-ΝΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές. Πιθανές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 και το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου