Χειμωνιάτικη η εικόνα του καιρού ως το τέλος της εβδομάδας

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται αργά ανατολικά, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν τα βόρεια Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στην περιοχή μας το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα είναι οι τοπικές βροχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (Β. Ελλάδα) και οι σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες στις κεντρικές και κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι μόνο στο Β. Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η σχεδόν χειμωνιάτικη εικόνα του καιρού στην περιοχή μας θα διατηρηθεί ως το τέλος της εβδομάδας. Επισημαίνεται ότι αρχικά στη Δ-ΝΔ Ελλάδα και στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα νότια. Πάντως, τα θαλασσινά ταξίδια θα γίνουν χωρίς προβλήματα, αφού οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

 

                              Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015                                                
                    

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-3-2015 

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες στα ΝΔ. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές. Άνεμοι Β 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Β. Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου