Μαρτιάτικος καιρός με χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά, αλλά χωρίς ακρότητες

Με εντυπωσιακή σταθερότητα για Μάρτιο μήνα θα συνεχιστεί ο καιρός στη χώρα μας, τουλάχιστον ως το τέλος της νέας εβδομάδας. Στα βασικά χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνονται οι βροχές και οι χιονοπτώσεις, αλλά τα φαινόμενα αυτά θα είναι τοπικά, περιοδικά και κατά κανόνα ασθενούς ως μέτριας έντασης. Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι βόρειοι με βασική ένταση τα 4 με 6 μποφόρ. Μόνο στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Δευτέρα) και στην περιοχή του Αιγαίου οι βοριάδες θα φθάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αλλά στη βόρεια χώρα τόσο οι ελάχιστες όσο και οι μέγιστες τιμές της θα είναι χαμηλότερες από τις κανονικές.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


                              Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015                           



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και στα νότια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά Δ-ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και στα ορεινά χιονοπτώσεων. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου