…Δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και τις χαμηλές πιέσεις στην Τυνησία θα ευνοήσει την επικράτηση ΒΑ ανέμων στα ανατολικά και Α-ΝΑ ανέμων στη Δ. Ελλάδα. Με αυτές τις συνθήκες, λίγες βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα βόρεια, ενώ στα δυτικά η μέρα θα είναι καλή με αρκετό ήλιο και θερμοκρασίες ως τους 20 βαθμούς. Την Τετάρτη (25η Μαρτίου), το χαμηλό της Τυνησίας θα κινηθεί Α-ΒΑ και θα επηρεάσει σταδιακά τη χώρα με βροχές, καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 8 μποφόρ (Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Πέμπτη (26/3) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά περιόδους και ενισχυμένους ανέμους στα νότια. Την Παρασκευή (27/3), ένα νέο χαμηλό που θα μας έλθει από τα νοτιοδυτικά θα επιδεινώσει τον καιρό της χώρας με την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων και την ενίσχυση των ανέμων στα 8 μποφόρ (ΝΑ Ελλάδα). Το Σάββατο (28/3), ο καιρός θα είναι άστατος με ανέμους το πολύ 6 μποφόρ, ενώ την Κυριακή (29/3)  αναμένεται σχετική βελτίωση.


Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα ασθενών βροχών στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 και αργότερα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου