Καιρός ήπιου βορειοανατολικού ρεύματος

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου εξακολουθεί να επηρεάζει τη χώρα με αποτέλεσμα τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ (Αιγαίο). Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), οι υψηλότερες θερμοκρασίες (18-19οC) αναμένονται στη Δ. Ελλάδα και τη Ν. Κρήτη, ενώ οι χαμηλότερες θα σημειωθούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, θα υπάρχει κατά τόπους συννεφιά και ίσως λίγες ασθενείς βροχές. Το Σάββατο (5/12) ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά την Κυριακή (6/12) προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας προβλέπεται καλοκαιρία στη χώρα με ήλιο σχεδόν παντού και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.      


Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στη Χαλκιδική. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα παροδικών βροχών στο Ν. Ιόνιο και τη Δ. Πελοπόννησο. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στην Α. Θεσσαλία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου