Βοριάδες και κρύο

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) η χώρα θα επηρεαστεί από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρών Β-ΒΑ ανέμων, οι οποίοι στο Αιγαίο είναι πιθανό να φθάσουν τα 8 μποφόρ. Τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς και πρόσκαιρες, και χιονοπτώσεις (ορεινά) θα σημειωθούν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Από πλευράς εντάσεως, οι πιο σημαντικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, στα ορεινά της οποίας θα πέσουν και λίγα χιόνια. Κατά τα άλλα, το κρύο θα είναι αισθητό σε όλη τη χώρα και τις νυχτερινές - πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, οποίος στη Β-ΒΔ Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Την Κυριακή (13/12) οι βροχές θα σταματήσουν παντού, οι βοριάδες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Αντίθετα, οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας δεν προβλέπονται βροχές, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Αυτό σημαίνει ότι ο παγετός τη νύχτα και το πρωί, αν και εξασθενημένος, θα συνεχιστεί και ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 14 και 16 βαθμών. Από τα μέσα της εβδομάδας οι βοριάδες σταδιακά θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 15 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) τις πρωινές ώρες κυρίως στην Α. Μαγνησία, τις Β. Σποράδες και την Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές στα νότια και κυρίως στη Β. Κρήτη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και πιθανώς κατά τόπους στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου