Καμία έκπληξη!

Αποκλίσεις της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη (ωκεανοί και ξηρά) το Νοέμβριο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη θερμοκρασία του 20ού αιώνα.

Σύμφωνα με τους κλιματολόγους της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) των ΗΠΑ,  ο Νοέμβριος που πέρασε ήταν σε πλανητικό επίπεδο ο πιο ζεστός Νοέμβριος από τότε που φυλάσσονται αρχεία (1880). Πέρα από αυτό, το ενδεκάμηνο Ιανουάριος-Νοέμβριος του τρέχοντος έτους ήταν το πιο θερμό ενδεκάμηνο από όλα τα αντίστοιχα ενδεκάμηνα των τελευταίων 136 ετών. 

3 σχόλια:

  1. Κύριε Ζιακ'οπουλε καλησπέρα διάβασα ένα πρόσφατο άρθρο το οποίο ανέφερε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας υπήρχε απο το 1900 και πως δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για κλθματική αλλαγή δεδομένου ότι και στα παλιά χρόνια υπήρχαν άνομβροι μήνες,ήπιοι χειμώνες και υψηλές θερμοκρασίες.Η δική σας γνώμη ποια είναι πάνω σε αυτό?Πιστεύω ότι είστε από τους πιο σοβαρούς και κατάλληλους επιστήμονες για να απαντήσετε.Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι θέσεις: (α) "Τα στραβά και τα ανάποδα φαινόμενα που συμβαίνουν τις τελευταίες δεκαετίες στον πλανήτη οφείλονται στη φυσική μεταβλητότητα του καιρού και του κλίματος" και (β) "Μόνο όταν κατανοήσουμε όλους τους μηχανισμούς του κλιματικού συστήματος μπορούμε να αποφανθούμε για το αν η κλιματική αλλαγή είναι ή όχι ανθρωπογενής και να λάβουμε μέτρα αντιμετώπισής της" δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Το γιατί, θα το βρεις στα δεκάδες σχετικά άρθρα και σχόλιά μου στο παρόν μπλογκ.

      Διαγραφή
    2. Γειά σας!Αν δεν κάνω λάθος το κλίμα στην χώρα μας τα αρχαία χρόνια 500π.Χ. εως και 100μ.Χ. ήταν αρκετά θερμότερο.Αν κρίνουμε από το τί ρούχα φορούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και όλες τις παραστάσεις από αγγεία και τοιχογραφίες αλλά και τα ζώα που υπήρχαν όπως λιοντάρια και άλλλα ζώα Αφρικανικού χαρακτήρα, πρέπει να ήταν αρκετά θερμή η ατμόσφαιρά!Μάλλον ταλαντεύεται το κλίμα σε μεγάλες χρονικές περιόδους...

      Διαγραφή