Βοριάδες μέχρι που φθάνει το μετεωρολογικό μας μάτι

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο παραμένει ευνοϊκή για τη διατήρηση των ενισχυμένων ΒΑ ανέμων στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στο Αιγαίο (6 μποφόρ). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα είναι σχετικά κρύο κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου θα υπάρχει κατά τόπους συννεφιά. Ο κυριακάτικος καιρός θα είναι καλύτερος, καθώς οι ώρες ηλιοφάνειας θα είναι περισσότερες, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (7-9/12) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στο Ιόνιο 2 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (10-11/12) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βοριάδες, που είναι πιθανό να φθάσουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ, και η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά. Ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές.
    
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το πρωί στα νοτιοδυτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη Μεσσηνία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στο ΒΔ Αιγαίο και τη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις, στα ανατολικά και βόρεια τοπικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου