Στον αστερισμό των νοτιάδων

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Αδριατική κινείται ανατολικά, ενώ ένα άλλο πιο οργανωμένο χαμηλό στην Τυνησία κινείται αργά Α-ΒΑ. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), τοπικές βροχές αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και στη χώρα θα επικρατήσουν Ν-ΝΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι τοπικές ομίχλες το πρωί και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Την Κυριακή (12/10) ο καιρός θα είναι ήπιος με ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και συνέχεια στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Αργά τη νύχτα στη ΝΔ Ελλάδα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη (13-15/11) οι συνθήκες θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για την εκδήλωση στην περιοχή μας βροχών και καταιγίδων, οι οποίες κατά τόπους θα έχουν μεγάλη ένταση και διάρκεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-11-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές αρχικά στη Δ. Μακεδονία και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο (κυρίως στο βόρειο), την Ήπειρο και πιθανώς τη Δ. Στερεά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και πιθανώς στην κεντρική Στερεά. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές το απόγευμα-βράδυ στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 ενισχυόμενοι αργότερα στη Θάλασσα Κυθήρων και το Β. Αιγαίο στα 6 μποφόρ. Πάντως, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας στα νοτιοανατολικά θα επικρατήσουν ΒΔ άνεμοι ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

13 σχόλια:

  1. βροχουλες φαινονται παντως ωραια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βροχές και σταδιακά κρύο. Χειμωνιάτικο σκηνικό, επιτέλους!

      Διαγραφή
    2. Τέρμα τα μπάνια των μη χειμερινών κολυμβητών, λοιπόν!

      Διαγραφή
    3. Ε ναι! Ωραία είναι η θάλασσα αυτή την εποχή, αλλά καλό είναι να προσέχουμε και την καρδιά μας. Τώρα, οι χειμερινοί πως τα βολεύουν, δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    4. Χειμωνας; Προς το παρων διαβαζοντας τις προβλεψεις φενεται κανονικο Φθινοπορο,μαλον θα ενοεις για αργοτερα κατι που εγω δε γνωριζω τι θα γινει...μην πεις λεπτομερειες για αργοτερα φιλε Γιωργο αλλα αν ειναι αυτο το σκινηκο να ειναι με μονο πτωση της θερμοκρασιας και ιχνος συννεφου επανω και "μελτεμια" τετοιο σκηνικο εγω δεν θελω.

      Διαγραφή
    5. Μα θα έχουμε και βροχές την εβδομάδα που μας έρχεται, άλλος περισσότερες άλλος λιγότερες. Εντάξει, δεν το λες και χειμώνα, έχεις δίκιο σ΄αυτό.

      Διαγραφή
    6. Οκ καταλαβα.Θα ενοουσες Χειμωνα σε σχεση με τα θερινα μπανια...εγω νομιζα οτι ελεγες ερχεται Χειμωνας μετα τις μεσοβδομαδιατικες βροχες και απορουσα τι σοι Χειμωνας θα κανει μετα;

      Διαγραφή
    7. Χρήστο, μιας και με ρώτησες τις προάλλες, σήμερα έκανα μάλλον το τελευταίο μου μπάνιο. Ο Σαρωνικός έχει πια καθαρίσει, η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή εδώ κάτω (21 με 22 βαθμοί), αλλά η εναλλαγή ήλιου και συννεφιάς σε συνδυασμό με τον αέρα έκαναν την κατάσταση κάπως δύσκολη. Από αύριο θα βουτάμε στα νερά της βροχής.

      Διαγραφή
    8. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί το Δεκέμβριο να κάνεις ακόμη ένα, αν και το απεύχομαι.

      Διαγραφή
  2. To κρύο πέθανε στα τελευταια τρεξιματα και οι πανελλαδικες βροχες της επομενης βδομαδας εγιναν πλεον κατα τοπους μπορες με μεγαλα διαστηματα ηλιοφανειας. Ζητω το φθινοπωρο οι νοτιάδες οι εμποδιστες που εγκλωβιζουν τα χαμηλα δυτικα μας.
    Με τις υγείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια οτι από χτες τα μοντέλα έχουν μαζέψει το κρύο που αρχικά έδειχναν για τα μέσα προς τα τέλη της άλλης εβδομάδας. Όμως πιστεύω οτι βροχές θα έχουμε καλές και καλύτερα κατανεμημένες στην επικράτεια.

      Διαγραφή
    2. ασχετως που δεν θα ερθουν πολλα κρυα οι βροχες φαινεται οτι θα ερθουν την ερχομενη εβδομαδα και μαλιστα θα ειναι γερες!αυτο ειναι πιο σημαντικο απο τα χιονια στην παρουσα φαση!χιονια μπορουμε να δουμε ανετα στην ωρα τους τον δεκεμβριο-γεναρη-φλεβαρη και αν θα πεσουν στην τελικη!ας μην βιαζομαστε καθως δεν εχει εντελως καθολου νοημα και μαλιστα κατανταει κουραστικο συνεχως να μνημονευουμε για χιονια που οπως και να το κανουμε δεν ζουμε στην σκανδηναβια να τα εχουμε για ψιλοπλακα

      Διαγραφή

    3. Φίλε μου ανώνυμε δε νομίζω.
      Απο Δευτέρα θα έχουμε αξιόλογες βροχές κ καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας,νομίζω έχει κλειδώσει.
      Τώρα που θα ριξει το περισσότερο νερό και που θα είναι τα φαινόμενα πιο έντονα δεν γνωρίζει κανείς ακόμη.
      Καλό βράδυ απο μία άκρως βροχερή και ηλεκτρισμένη σήμερα βορειοδυτική Ελλάδα!

      Διαγραφή